У Кіровограді відкриють сучасну фабрику з масштабним виробництвом солодощів

22.11.2017 13:52
image

В обласному центрі на території селища Гірниче керівництво ТЗОВ «Східні ласощі» планує облаштувати сучасну кондитерську фабрику. Про це під час прес-конференції повідомив голова правління кондитерської фабрики «Східні ласощі» Костянтин Чередник, інформує DOZOR. 

Так, наразі проводиться закупівля обладнання, яке частково буде вітчизняного виробництва, а частково – литовського. Наразі на фабриці «Східні ласощі» вже успішно виробляється халва, а також козинаки. У грудні планується запустити виробництво вафельних цукерок. Наразі на підприємстві працює близько 200 працівників. Але  надалі планується збільшувати кількість працівників до  500. 

«Зараз у нас є невелике виробництво халви, яке входить в четвірку підприємств –виробників в Україні. І наразі виникла ідея розвивати кондитерську галузь у нашому місті, оскільки я сам місцевий. Треба відроджувати фабрику, але зараз це стало складним завданням, бо дуже велика конкуренція, усі ринки відкриті. Але в нас є досвід. Вже 17 років. як ми запустили і успішно розвиваємо виробництво морозива під торговою маркою "Ласка"», - каже Костянтин Чередник. 
«Більшість виробленої халви ми експортуємо. І зараз хочемо запустити нове виробництво - цех, де будуть вироблятися  вафли та цукерки з використанням вафель. Ми маємо цьому навчитися. Але зараз нам треба залучити творчих та досвідчених працівників. Плануємо запустити виробництво у грудні, а вже у лютому випускати продукцію. Ми закупили дороге обладнання. У нас є своя територія, яка буде трансформована під кондитерську фабрику. Крім цього, у наступному році на території фабрики буде випускатися другий вид продукції - шоколадні цукерки, складного виробництва – типу «Снікерс», нуги та інших. Взагалі ми  хочемо увійти до 20 підприємств – виробників кондитерської продукції в Україні», - додає Чередник. 

На думку голови правління підприємства, місцевий виробник повинен мати свою фірмову мережу. Наразі керівництво підприємства планує  розмістити фірмові торговельні точки у нашому місті на законних підставах.  

«Ціни будуть дешевшими, ніж у магазинах через відсутність дилерів. Я б хотів, щоб міська політика працювала на підтримку місцевих виробників. Мені б хотілося, щоб наші торгівельні точки були своєрідною душею міста, щоб людина зайшла, взяла собі кави, а продавці з нею були ввічливими. Саме така крамничка вже є у місті на розі вулиці Шевченка та Чорновола і має чарівну назву "Imaginarium"», - зазначає Костянтин Чередник.
image
image
Переглядiв: 5528