В ОДА розповіли, чи вистачить жителям Кіровоградщини нового врожаю

03.09.2017 10:00
image

Урожай ранніх зернових культур цього року є меншим, ніж в минулому році, однак для забезпечення жителів області його вистачить. Про це повідомив керівник департаменту АПК ОДА Сергій Коренюк, інформує DOZOR.

«Ранніми зерновими було засіяно 1 мільйон 700 тисяч гектарів. Наразі ми зібрали 1 мільйон 338 тонн ранніх зернових. Це гірший показник, ніж в минулому році майже на 300 тисяч тонн, оскільки цього року були дуже складні умови і під час сівби, і під час збору урожаю. Зокрема, з 400 тисяч гектарів посяної кукурудзи ми плануємо отримати більше мільйона тонн врожаю. Загалом до кінця жнив плануємо зібрати три мільйона тонн ранніх зернових. На окремих площах вже розпочалося збирання кукурудзи та сої. Це нетипова ситуація, оскільки зазвичай їх збір проводиться наприкінці вересня», - повідомив директор департаменту АПК Сергій Коренюк.
«Звісно, жителів області хвилює питання про те, чи вистачить цього врожаю на рік. Нам вистачить, якщо вдасться зібрати три мільйони тонн зернових. Для повного забезпечення області потрібно більше 741 тисяча тонн, решта – комерційна пропозиція. Це ті кошти, які аграрії заробляють для себе, виплачують заробітну плату працівникам», - додав чиновник. 

Фото dniprograd.org

Переглядiв: 960