У Кіровограді презентували «Нову українську школу» (ФОТО)

16.01.2018 15:46
image

В обласному центрі на базі НВК №26 відбулася презентація діяльності закладів освіти міста «Нова українська школа» сьогодні, 16 січня. Про це повідомляє DOZOR.

Так, в рамках заходу присутнім презентували інноваційні технології та досягнення шкіл міста.  До презентації долучилися представники влади міста, а також кілька депутатів міськради.

«Сьогодні ми готуємося до впровадження нових реформ. Все, що ми робимо,  і є підготовкою до «Нової української школи», яка буде впроваджена вже 1 вересня 2018 року у всіх перших класах шкіл міста», - зазначила начальник управління освіти Лариса Костенко.

На початку заходу присутнім показали сенсорну кімнату, у якій відпочивають діти.  

«Сенсорна кімната облаштована за усіма стандартами, створена для відпочинку дітей.  Тут облаштовано сухий душ, який більш підходить для дітей, які мають особливі освітні потреби. Дитина, заходячи під цей умовний душ, ніби поринає в інший світ. Також тут є меблі, які діють заспокійливо на дитину, як і фонтани з водою, соляна, арома та фіто-лампи, які діють на органи відчуття, тактильні відчуття та «вогонь». Діти таким чином можуть релаксувати. Також є басейн з кульками, які також викликають заспокійливий ефект. Усе тут допомагає дітям розвивати уяву. Діти дуже щасливі, перебуваючи тут, вони заспокоюються, лекційні заняття виходять дуже ефективними», - розповідає практичний психолог НВО №26 Марина Задрієнко.

Також у рамках презентації педагоги показали локацію «Оновлення початкової школи», яка і є наразі основою «Нової української школи», оскільки дана пілотна програма почала діяти у минулому навчальному році лише для деяких перших класів у 100 школах країни.

«Ми організовуємо навчальний процес так, щоб діти постійно були у русі. Вправи, які ми використовуємо, наприклад, під час обчислення, дуже прості. І діти ніби граються, але й засвоюють матеріал. Є вправи, які навчають дітей діяльності у команді, навчають підставляти плече товаришам. Також ми використовуємо імпровізовані конструктори, створені зі звичайних губок. Діти конструюють все, що заманеться, фігури, замки та багато іншого.  Таким чином у дітей дуже добре проявляються лідерські якості», - розповіли педагоги школи №25.  

За словами директора НВК №26 Олени Ярової, призвичаїтися до нової програми непросто, як педагогам, так і батькам, однак діти позитивно сприймають нововведення і прагнуть розвиватися.

Також під час заходу педагоги та керівники низки шкіл міста презентували сучасні методи навчання для молодших, середніх та старших класів. Зокрема, локацію «Медіамистецтво», «Елементи STEM-освіти» та «Простір гуманітарних можливостей».

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 5800