×
 
 
800 щасливих дітей засипали галерею «Єлисаветград» малюнками
Приміщення галереї «Єлисаветград» зустріне Новий рік у дитячих малюнках, які збирали з усієї України протягом чотирьох місяців у рамках конкурсу «Щаслива дитина – квітуча Україна». Фінал і нагородження переможців відбулося 24 грудня.
Переможцями конкурсу вважаються ті діти, роботи яких відзначили професійні художники і подарували їм свої роботи. Таких кіровоградських дітей у цьому році було 15. Всього на конкурс надійшло 800 робіт практично з усіх куточків України – Ізмаїл, Одеса, Полтава, Нововолинськ, Світловодськ, Дніпро... Найактивнішими були діти з Кіровограда – 200 з гаком робіт. Найменшому учаснику конкурсу – шість років, найстаршому – 16.
"Це незвичайний конкурс з незвичайним журі – художник оцінює художника. Можна сказати, це найдемократичніший конкурс. Всього долучилося до оцінювання 40 професійних художників. Порівняно з минулим роком, цього року надійшли роботи вже вищого рівня. Долучилися художні студії, художні і загальноосвітні школи".

Ольга Краснопольська
координатор проекту
 
На проведення конкурсу його ініціатори виграли грант від Культурно-мистецького фонду «Перспектива», засновником якого є Артем Стрижаков. На виграні кошти організатори змогли придбати рамки для оформлення робіт, роздрукувати календарі і дипломи.
"Символічно, що в останні дні року, що минає, коли всі ми підводимо підсумки, в нашому місті відбувся фінал проекту галереї "Єлисаветград", який виграв грант від Культурно-мистецького фонду "Перспектива" - всеукраїнського конкурсу дитячих малюнків "Щасливе дитина - квітуча Україна". Цей культурний проект створив неймовірний обмін позитивом і творчістю між дітьми і дорослими з усіх куточків країни. А скоро сотні малюнків наших хлопців будуть популяризувати українську культуру в найрізноманітніших точках світу. Як батько двох дітей і людина, яка з дитинства має пряме відношення до мистецтва і творчості, розумію, наскільки це важливо і необхідно для душі, для розвитку особистості кожної дитини і в цілому для підтримки національної культури. Всім учасникам проекту бажаю натхнення, бажання творити і нести своїми роботами добро і радість! А їх батькам - великої гордості за маленькі перемоги діточок!"

Артем Стрижаков
засновник Культурно-мистецького фонду "Перспектива"
"Посол Швейцарії приймає гостей на фоні малюнків наших дітей. Поки ми не знаємо, куди відправляться ці малюнки, але ми впевнені в тому, що вони потрібні, вони створюють затишок і заряджають позитивом. Хочеться, щоб тепло від цих малюнків люди несли додому, щоб позитивні емоції від перегляду малюнків рознесли по всьому місту. Наше місто варте того, щоб на білбордах замість реклами сигарет були такі оригінальні емоції дітей. Єдине, про що ми просили не писати дітей у своїх картинах, – це про війну, насилля".

.

Микола Цуканов
власник галереї "Єлисаветград"
 
Переглядiв: 1753
Facebook Twitter Viber Skype