×
 
 
ART

Кіровоградка виготовляє дивовижних колекційних ведмедиків.
Іграшки поїдуть підкорювати Німеччину (ФОТО)

 
Колекційні іграшки, які власноруч виготовляє кіровоградка Олена Котова, візьмуть участь у всесвітньому конкурсі GOLDEN GEORGE, який проходитиме у німецькому місті Мюнстер. Майстриня представить більше двох десятків ведмедиків Тедді. Проте її іграшки зовсім не схожі на тих Тедді, яких звикли бачити у магазинах – ведмедики Олени виготовлені у особливій манері.
 
 
 
«Це ведмедики у стилі Тедді, цьому напрямку вже більше 80 років. Викройки у майстрів відрізняються, але стиль все ж один. Зараз у мене лишилося близько 20 ведмедиків. Стільки ж уже продані. Більшість поїхали за кордон. У Києві і в нашому місті також є любителі таких іграшок. Зараз до виставки, яка відбудеться у квітні, виготовляю ще ведмедиків. Вони шиються повністю вручну із спеціального хутра, усередині – опилки. Взагалі весь матеріал для іграшок – з Германії та Італії. Час виготовлення залежить від розмірів і складності викрійки, але в середньому треба близько двох тижнів на одну іграшку»

Олена Котова
майстриня
Образи для медведиків залежать від натхнення і створюються спонтанно, говорить майстриня. Найбільше подобається виготовляти «хлопчиків» у ретро-стилі.
   
«У квітні братиму участь у виставці колекційних іграшок у Мюнстері. Там має бути близько сотні учасників з Японії, США, Італії, Росії. І це лише з ведмедиками, а є ще й інші іграшки. Нагорода - статуетка золотого ведмедя. Це вважається найпрестижніша премія в цій індустрії. Я беру участь у такому заході вперше, тому для мене вже перемога, що моїх ведмедиків помітили організатори цієї виставки та конкурсу і запросили до участі»

Олена Котова
майстриня
 
До початку конкурсу роботу майстрині можна підтримати, проголосувавши за її ведмедика за даним посиланням.
Переглядiв: 3734
Facebook Twitter Viber Skype