×
Що приготувати з полуниці: рецепти
напоїв від кропивницького кулінара

Сезон полуниці потроху добігає кінця, втім у поціновувачів цієї ягоди ще є можливість насолодитися нею у різних варіаціях. Втамувати спрагу напоєм з використанням полуниці – чудова ідея. Кропивницький кулінар Галина Артеменко пропонує кілька варіантів приготування смачних напоїв, де полуниця – один з інгредієнтів.
«Я підготувала 4 рецепти. 2 їх алкогольні, 2 — мілкшейки (молочні коктейлі). У моєму списку: іспанська сангрія, коктейль із полуниці та персиків з вермутом та тоніком, молочний коктейль із полуниці з зефіром, молочний коктейль з полуниці з какао та спеціями», - зазначає Галина Артеменко.
Сангрія з полуницею:
Цей рецепт добре рятує, коли полуниця вже відходить, і якось уже начебто її й наївся, і вона лежить така в холодильнику, сумує. Заздалегідь треба буде почистити полуницю і засипати її цукром – як для приготування варення. Ягоди мають пустити сік.

Рецепт на 4 порції. Інгредієнти:

- 350-400 мл червоного сухого вина

- 300 мл газованої води або тоніка

- 150- 200 г полуниці

- 80 гр цукру

- 2 ароматні соковиті персики

- половинка апельсину

- лід.

Приготування

Полуницю очистити, засипати цукром і залишити на ніч у холодильнику, щоб ягоди пустили сік, а цукор розійшовся. У глечик для сангрії відправити полуницю разом із соком, додати нарізаний апельсин та персики. Залити все вином і дати постояти в холодильнику кілька годин, щоб настоялося. Додати в глечик лід і залити все газованою водою. Подавати.
Коктейль з полуницею та персиками

«Мені дуже подобається поєднання полуниць персиків у напоях! Якось ми привезли пляшку приємної трав'яної іспанської настойки Yara, яка класно збагачує смак напою. Замінити можна вермутом», - каже Галина Артеменко.

Рецепт на 4 порції. Інгредієнти:

- 350 мл тоніка

- 100 мл настоянки на травах або вермута

- 100- 150 г полуниці

- 3 стиглих соковитих персика

- лід.

Приготування

Полуницю подрібнити в пюре, протерти через сито. Розкласти по келихах. Зверху укласти нарізані персики та залити трав'яною настоянкою.
Розкласти по келихах лід, а в останню чергу влити тонік.
Молочний коктейль із полуницею та зефіром

Вихід 4 порції. Інгредієнти:

- 400 г полуниці

- 400 мл молока

- 4 зефірини, не для ласунів - 2

- 4 ч. л. пшеничних висівок

- трохи ванільного екстракту

Приготування
Усі інгредієнти змішати у блендері до повної однорідності. Полуниця та молоко мають бути охолодженими.


Молочний коктейль з полуницею та какао



Вихід 4 порції. Інгредієнти:

- 800 мл молока

- 4 ч. л. какао-порошка

- 200 гр полуниці

- цукор за смаком

- ваніль, перець чилі, трохи кориці.





Приготування. Полуницю подрібнити в блендері, протерти через сито.

Пробити блендером пюре з молоком, какао, цукром та спеціями. Можна використовувати ванільний цукор.

Переглядiв: 24117
Facebook Twitter Viber Skype