Сангрія з полуницею:
Цей рецепт добре рятує, коли полуниця вже відходить, і якось уже начебто її й наївся, і вона лежить така в холодильнику, сумує. Заздалегідь треба буде почистити полуницю і засипати її цукром – як для приготування варення. Ягоди мають пустити сік.
Рецепт на 4 порції. Інгредієнти:
- 350-400 мл червоного сухого вина
- 300 мл газованої води або тоніка
- 150- 200 г полуниці
- 80 гр цукру
- 2 ароматні соковиті персики
- половинка апельсину
- лід.
Приготування
Полуницю очистити, засипати цукром і залишити на ніч у холодильнику, щоб ягоди пустили сік, а цукор розійшовся. У глечик для сангрії відправити полуницю разом із соком, додати нарізаний апельсин та персики. Залити все вином і дати постояти в холодильнику кілька годин, щоб настоялося. Додати в глечик лід і залити все газованою водою. Подавати.