Кіровоградські науковці отримають премії

17.05.2017 09:49
image

Молодих науковців області та аспірантів відзначили преміями і стипендіями. Про це сайту DOZOR повідомили в ОДА.

За інформацією, під час засідання обласної комісії з питань підтримки молодих науковців члени комісії розглянули звернення наукових установ та вищих навчальних закладів щодо відзначення молодих науковців області обласними преміями, а також молодих аспірантів та докторантів стипендіями облдержадміністрації і облради.  У обласному бюджеті на 2017 рік передбачено 19,2 тисячі гривень на фінансування зазначених премій.

Після обговорення члени комісії присудили першу премію у розмірі 9600 гривень старшому викладачу кафедри програмування та захисту інформації Центральноукраїнського національного технічного університету  Олександру Доренському за науковий проект з методології та технології проектування і тестування програмного забезпечення складних систем, який уже активно застосовуються на підприємствах області. ІІ премію у розмірі 6400 гривень отримає Єлизавета Мелешко – кандидат технічних наук, доцент цієї ж кафедри за розробку методів аналізу соціальних мереж з погляду інформаційної безпеки держави. ІІІ премію у розмірі 3200 гривень присуджено Марії Доннік – кандидату педагогічних наук, старшому викладачу кафедри соціальної роботи, соціальної педагогіки та психології Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, яка презентувала наукову розробку на тему соціалізації вихованців соціального гуртожитку.

Крім цього , члени комісії переглянули презентаційні проекти 5 молодих аспірантів ВНЗ області, які подали документи на призначення стипендій облдержадміністрації та обради. Після обговорення члени комісії вирішили призначити  тисячу гривень стипендії  Богдані Бабенко – аспіранту кафедри української літератури Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, Галині Гороховій – аспіранту кафедри педагогіки та освітнього менеджменту цього ж ВНЗ та Антону Мельніку – аспіранту кафедри економіки та підприємництва Центральноукраїнського національного технічного університету.

Переглядiв: 1156