Масштабний фестиваль «Об’єднаймо дітей мистецтвом» у Кіровограді: гала-концерт і оголошення переможців (ФОТО)

30.04.2017 17:34
image

IX Міжнародний фестиваль пісні і танцю "Об'єднаймо дітей мистецтвом", який протягом трьох днів проходив у Кіровограді, завершився урочистим гала-концертом в залі обласної філармонії сьогодні, 30 квітня. Про це повідомляє DOZOR.

Як зазначила організатор фестивалю, виконавчий директор Культурно-мистецького фонду «Перспектива» Олександра Ткаченко, "Об’єднаймо дітей мистецтвом" є наймасштабнішим некомерційним фестивалем в Україні.  Цього року у фестивалі  взяли участь  понад 3000 дітей з десятків міст країни.

Зокрема, протягом трьох днів діти змагалися у хореографічному та вокальному конкурсах, взяли участь у Дитячому флешмобі миру, яким було встановлено національний рекорд України, а також виступили на гала-концерті.

«Рівень учасників з кожним фестивалем росте. Цього року були конкурсанти,  які вже багато разів брали участь у конкурсі , і члени журі казали: "Вони виросли і стали кращими!" Приємно, що  було й багато нових учасників, виступи яких дивилися з великою цікавістю", - розповіла Олександра Ткаченко.
«За три дні 9-го Міжнародного фестивалю пісні і танцю "Об'єднаймо дітей мистецтвом" наше місто об'єднало любов'ю до мистецтва всю країну! Три тисячі творчих дітей, які представляють провідні хореографічні та вокальні колективи десятків міст України, на конкурсах показали справжній професіоналізм, високий рівень підготовки і прогрес. Дякую за організацію фестивалю Олександрі Ткаченко та журі - відомим і заслуженим діячам мистецтва. Завдяки нашим спільним зусиллям фестиваль став не просто святом танцю і пісні, а розвитком і підтримкою талановитих дітей і, звичайно ж, танцювальної столиці України!» - сказав на гала-концерті засновник Культурно-мистецького фонду «Перспектива», громадський діяч Артем Стрижаков.
image
image
image
image
image
image
image
image

Так, за результатами голосування журі, перші місця у номінації "Вокал" отримали народний художній колектив  - студія дитячої естрадної пісні "Вікторія", зразковий аматорський вокальний колектив "Візерунок", а також  Ольга Полудень та Валерія Скрипка (естрадне соло). Гран-прі фестивалю отримав народний художній колектив України  - ансамбль бандуристів "Орія".

Перші місця у номінації "Хореографія" розподілилися наступним чином.  За народно-сценічний танець нагородили зразковий дитячий ансамбль народного танцю "Любисток", хореографічний ансамбль "Флоренс", зразковий художній колектив - хореографічний ансамбль "Анюта", а також народний художній колектив  - ансамбль народного танцю "Усмішка сонця". Відзначили двічі першим місцем естрадних танцюристів зразкового хореографічного ансамблю "Олена".

У «сучасній хореографії» перемогу виборов зразковий художній колектив - хореографічний ансамбль "Анюта". Найкращі бальні танці, на думку журі, показали студія танцю "Авангард", дует Дениса Бабака та Аліни Горбенко і дует Кирила Григоренка та Вікторії Леонової народного ансамблю бального танцю "Конвалія". У «вільній» танцювальній категорії отримали перемогу народний художній колектив  - ансамбль народного танцю "Усмішка сонця" та «Імперія мистецтв "Форсайт"».

image
image
image
image
image
image
image

Як повідомляв DOZOR,  вчора, у рамках фестивалю 908 дітей встановили національний рекорд України, взявши участь у Дитячому флешмобі миру на головній площі міста.

Переглядiв: 4046