В одному з мікрорайонів Кіровограда потруїли безпритульних собак

25.01.2018 16:09
image

В обласному центрі на вулиці Жадова вчергове потруїли безпритульних собак. Про це сайту DOZOR повідомили місцеві жителі.

За словами очевидців, подія сталася вчора, 24 січня,невідомий чоловік кидав безпритульним тваринам шматки ковбаси. З’ївши їх,  собаки за кілька годин помирали.

«Це робив чоловік, не похилого віку, як був кілька тижнів тому. У мене є підозри на декількох людей. Є дуже агресивно налаштовані люди, яким просто не подобаються безпритульні собаки, і вони говорили про те, що збираються їх потруїти. Люди бачили молодого чоловіка високого зросту, який кидав ковбасу темного кольору, імовірно, кров’янку. Через декілька годин три собаки, яких він годував, просто померли», - розповіла місцева жителька, волонтер Аліна Лисенко.

Волонтер стверджує, що випадки отруєння собак почастішали. Припускає, що ковбасу знову обкололи препаратом від туберкульозу.

«Це не нормально, коли таке відбувається. Є незадоволені люди, яким не подобається, що собаки гавкають, і їх просто знищують. Це не перший випадок, але ніхто не вживає ніяких заходів. Минулого разу, коли до нас прибула патрульна поліція, я запропонувала взяти ковбасу на експертизу, але на це ніяк не відреагували. Ми зверталися до мерії, але нам відповідали, що все бачать і все розуміють. І це все. Це не те, чим буде займатися наша влада», - додає Лисенко.

Тим, хто стане свідком отруєння собак, зоозахисниця дає поради, як можна врятувати тварин.  

«Якщо людина може давати уколи, то необхідно вколоти 5 кубів вітаміну B6, він продається в аптеках і коштує недорого. Укол треба давати в м’язи лап. Через 15 хвилин треба знову дати таку ж дозу вітаміну. А потім бажано повезти до ветеринара», - радить волонтер.

За інформацією, за фактом отруєння собак до поліції звернулася місцева жителька, яка бачила помираючих тварин.

«Звернення громадянки в поліції зареєстрували. Наразі за даним фактом проводиться перевірка», - повідомила у коментарі сайту DOZOR речник поліції області Віталіна Бевзенко.

Нагадаємо, наприкінці минулого року на вулиці Жадова невідомий чоловік труїв собак. 

Як повідомляв DOZOR, у Кіровограді жителі кількох вулиць за одну ніч втратили всіх своїх свійських собак, які охороняли домівки. Тварин отруїли сосисками.

Переглядiв: 3284