На Кіровоградщині судитимуть жінку, яка видавала себе за дружину загиблого військовослужбовця

12.07.2020 07:38

На Кіровоградщині жінка виманила у держави понад мільйон гривень назвавшись цивільною дружиною загиблого учасника антитерористичної операції. Про це повідомляє прокуратура області, інформує медіапортал DOZOR.

Так, 32-річна підозрювана вирішила заробити легких грошей і придумала схему за якою отримала компенсацію від держави у розмірі 1,2 мільйона гривень. Відомо, що підозрювана запропонувала сестрі загиблого військовослужбовця, поховати її брата за своїм місцем проживання.

Оскільки сестра мала скрутне фінансове становище погодилася на пропозицію. У результаті досудового слідства, з’ясувалося, що після похорон підозрювана звернулася до міської ради, де спекулюючи патріотичними настроями працівників отримала довідки, які містили недостовірні данні про те, що вона дійсно проживала в громадському шлюбі з загиблим та він брав участь у вихованні її дитини.

На підставі вказаних довідок суд визнав підозрювану членом сім’ї загиблого героя, що і дозволило їй отримати компенсаційні виплати. Нині прокуратура спрямувала на розгляд суду обвинувальний акт за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документу) Кримінального кодексу України.

Переглядiв: 1459