У Кіровограді під судом жінка влаштувала безстрокову акцію

26.10.2017 07:57
image

У Кіровограді перед приміщенням Ленінського районного суду пенсіонерка Лідія Романько проводить безстрокову одноосібну акцію. Про це повідомляє DOZOR.

За словами жінки, 5 років тому її побила знайома. 7 жовтня 2012 року постраждала звернулася до поліції, звідти справу передали до суду, проте розгляд триває досі.

"П’ять років тому мене побила та пограбувала громадянка, з якою я була знайома. Усі ці роки йшли суди. З березня місяця справу передали судді Бутельській. І на жодному засіданні справу по суті не розглядали. З різних причин. То обвинувачена не прийде, то прокурор, то адвокат.  Суддя не вживає жодних заходів, щоб судові засідання проводилися. Я отримала тяжкі тілесні ушкодження, залишилися рубці на руках, у мене відібрали фотоапарат. Обвинуваченій інкримінують пограбування та насильство. На жаль, я не маю права приходити та говорити з суддею особисто. Я подала три скарги слідчому судді, які мають бути розглянуті у триденний термін, а розглядаються вже 17 діб. Я в розпачі і не знаю, що робити. Мені вже все одно, яке рішення прийме суд, головне, щоб вирок був", - говорить Лідія Романько.

Проте з хронології кримінального провадження, яку  сайту DOZOR у відповідь на інформаційний запит надали в Ленінському районному суді м.Кіровограда, випливає, що постраждала сама саботує судовий процес.

Так, до Ленінського суду справа надійшла у березні цього року. З того часу   постраждала то звертається із заявою щодо відводу судді Бутельської, то відкликає заяву. Розгляд справи також не відбувався через неявку обвинуваченої, попри вжиті судом заходи.

«У справі було призначено 10 судових засідань, дати проведення яких визначалися з таким розрахунком, щоб учасники судового провадження мали змогу отримати судові повістки про час та місце розгляду справи та підготуватися до розгляду. Крім того, всі дати судових засідань були узгоджені з потерпілою Романько , яка в судових засіданнях зазначала, на які дати вона зможе прибути, а на які не призначати судовий розгляд. Всі визначені судом дати судових засідань потерпілу влаштовували. За час перебування справи в провадженні судді Бутельської  (з 16.03.2017 року по теперішній час) потерпілою Романько 6 разів було заявлено відвід головуючій судді по справі, в задоволенні яких було відмовлено як немотивованих та таких, що не відповідають вимогам ст.ст. 75, 80 КПК України», - прокоментував суддя-спікер Ленінського районного суду Олексій Мягкий.
«Щодо тривалості розгляду скарг та відводу від Романько Л.В., це  обумовлено  процесуальною необхідністю дотримання прав учасників кримінальних проваджень та заявами самої Романько про перенесення дат судових засідань», - додав Олексій Мягкий.

За інформацією, наступне судове засідання по справі призначене на 2 листопада, про що учасники кримінального провадження повідомлені завчасно та належним чином.

Переглядiв: 4582