«Кіровоградгаз» може завтра припинити постачати газ до кіровоградських котелень

13.03.2018 14:37
image

Відкрите акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації «Кіровоградгаз» може припинити газопостачання на котельнях Кіровограда та Долинської вже завтра,  14 березня. Про це сайту DOZOR повідомили у відомстві.

Так, підприємство планує відімкнути від постачання палива КП «Теплоенергетик», ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» та КП «Долинське міське комунальне господарство» у разі, якщо зазначені підприємства не здійснять термінових необхідних заходів щодо погашення заборгованості та в зв’язку із відсутністю підтвердженого обсягу природного газу на другу декаду березня 2018 року (стосується ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» та КП «Долинське міське комунальне господарство»).

Станом на березня ці підприємства не погасили борг за послуги з розподілу природного газу, отримані у лютому 2018 року в сумі 4 179 469,09 грн.

«Наголошуємо на тому, що ВАТ «Кіровоградгаз» має законне право здійснювати примусове припинення (обмеження) газопостачання. Наголошуємо також, що за безоплатне, безлімітне газоспоживання, самовільне відновлення газопостачання, а також за наслідки, пов’язані з припиненням (обмеженням) газопостачання, згідно діючого законодавства, відповідальність несуть споживачі, якими є ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА», КП «Теплоенергетик» та КП «Долинське міське комунальне господарство»», - зазначають у прес-службі «Кіровоградгазу.

Нагадаємо, наприкінці лютого ВАТ «Кіровоградгаз» заявив про можливе вимкнення газопостачання до котелень теплогенеруючих підприємств. Кілька місяці тому «Кіровоградгаз» погрожував відключити військову частину та підприємства. Прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо керівництва «Кіровоградгазу».

Торік наприкінці листопада «Кіровоградгаз» відключив декілька котелень по всьому місту.

Дар'я Серватюк 

 

Переглядiв: 1364