Міністерство освіти втретє оголосило конкурс на посаду ректора кропивницького педуніверситету

18.03.2021 05:43
image

Мiнiстерство освiти i науки втретє оголосило конкурс на посаду ректора Центральноукраїнського державного педагогiчного унiверситету. Про це повiдомляється на офiцiйнiй сторiнцi мiнiстерства, iнформує медiапортал DOZOR.

Так, вперше конкурс оголосили у серпнi 2020 року. Вже у вереснi вiдбулися вибори, однак обрати очiльника вишу так i не вдалося. Тодi серед лiдерiв на посаду опинилися двоє кандидатiв чинний в.о. ректора Олег Семенюк та його опонент Валерiй Радул. У другому турi жоден iз кандидатiв не набрав необхiдну бiльшiсть, саме тому згодом мiнiстерство знову оголосило новий конкурс.

Вже вдруге на посаду претендувало сiм кандидатiв. Наприкiнцi лютого вiдбулися другi вибори на яких знову до другого туру увiйшли тi самi лiдери – Олег Семенюк та Валерiй Радул. Однак в другому турi обрати ректора вчергове не вдалось - вони обоє отримали рiвну кiлькiсть голосiв, саме тому мiнiстерство оголосило конкурс втретє.

Цього разу вимоги до кандидатiв не змiнилися. Так, на посаду можуть претендувати особи, якi вiльно володiють державною мовою, мають вчене звання та науковий ступiнь, а також стаж роботи на посадах науково-педагогiчних працiвникiв не менш 10 рокiв.

Подати заяву можна до 17 травня.

Документи, якi необхiднi для участi в конкурсi:

  • заява про участь у конкурсi на iм’я засновника, в якiй зазначається про застосування або незастосування до претендента обмежень, встановлених частиною другою статтi 42 Закону України “Про вищу освiту”;
  • особовий листок з облiку кадрiв з фотографiєю розмiром 3 х 4 сантиметри;
  • автобiографiя;
  • копiї документiв про вищу освiту, науковий ступiнь та вчене звання;
  • довiдка про проходження попереднього (перiодичного) психiатричного огляду, яка видається вiдповiдно до Порядку проведення обов’язкових попереднiх та перiодичних психiатричних оглядiв, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27 вересня 2000 р. № 1465 (Офiцiйний вiсник України, 2000 р., № 39, ст. 1656);
  • довiдка про наявнiсть або вiдсутнiсть судимостi;
  • витяг з Єдиного державного реєстру осiб, якi вчинили корупцiйнi правопорушення;
  • копiя паспорта, засвiдчену претендентом;
  • копiя трудової книжки;
  • письмова згоду на збiр та обробку персональних даних;
  • копiя посвiдчення щодо вiльного володiння державною мовою отриманого до 25 вересня 2019 року або документи державного зразка про середню/вищу освiту, в яких зазначено про вивчення предмету/дисциплiни, що пiдтверджують знання української мови;
  • засвiдчена копiя довiдки про результати перевiрки, видану органом, в якому така перевiрка проводилася, або письмову заяву на iм’я засновника, в якiй повiдомляється, що до претендента не застосовуються заборони, визначенi частиною третьою або четвертою статтi 1 Закону України “Про очищення влади”, за формою, затвердженою постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 16 жовтня 2014 р. № 563 “Деякi питання реалiзацiї Закону України “Про очищення влади” (Офiцiйний вiсник України, 2014 р., № 85, ст. 2412), та згоду на проходження перевiрки та на оприлюднення вiдомостей стосовно претендента вiдповiдно до зазначеного Закону.

Копiї документiв, якi подаються претендентом/кою (крiм копiї паспорта), можуть бути засвiдченi за мiсцем роботи претендента/ки, засновником або нотарiально.

Документи надсилати на адресу: Мiнiстерство освiти i науки України, проспект Перемоги, 10, м. Київ-135, 01135.

Телефон для довiдок: 481-47-92.

Переглядiв: 1796