10 тисяч кропивничан отримали підтримку від Штабу допомоги Артема Стрижакова (ВІДЕО)

16.04.2020 12:36
image

Понад 10 тисяч жителів Кропивницького отримали допомогу від Штабу допомоги літнім людям «Перспектива» Артема Стрижакова. Про це координатори проекту повідомили під час відеобрифінгу на сторінці Стрижакова у Фейсбук, інформує медіапортал DOZOR. 

Так, проект діє вже протягом трьох тижнів. За словами ініціатора проекту Артема Стрижакова, він діятиме стільки, скільки буде потрібно.

«За цей час ми надали підтримку понад 10 тисячам людей поважного віку. Коли я говорю «ми» - мова йде не тільки про тих, хто допомагав запустити проект. Йдеться про десятки городян, волонтерів, які безоплатно відгукнулися і приєдналися до нашої команди - до Штабу допомоги «Перспектива». Це офісні працівники, продавці, ветерани АТО, педагоги, електрики, словом, представники різних професій, яким я хочу висловити велику людську вдячність. Будемо разом продовжувати надавати допомогу людям поважного віку стільки, скільки це буде необхідно», - зазначив Артем Стрижаков.

За інформацією, штаб працює цілодобово, так само, як і гаряча лінія.

«Коли ми запускали проект, не уявляли, наскільки він буде затребуваний. Кількість звернень постійно зростає. На щастя, збільшується і число бажаючих стати волонтером. Щодня наша команда, а це близько 50 осіб, приймає і обробляє тисячі заявок. Необхідні засоби захисту доставляємо у всі мікрорайони міста », - повідомив координатор штабу «Перспектива» Ігор Саєнко.
«Спочатку волонтери нашого колл-центру оперативно обробляють все заявки. Далі вони передають їх безпосередньо в штаб через спеціально розроблену систему. І вже там все запити розподіляються між волонтерами, які здійснюють доставку спецаптечок. Через великий попит не кожен з першого разу міг дотелефонуватися на лінію, але ми збільшили кількість операторів, щоб охопити всі вхідні дзвінки», - пояснила відповідальна за роботу колл-центру Анна Нертік.

Щодоби волонтери розвозять по кількасот спецаптечок.  За словами відповідального в штабі за доставку Олександра Ткаченка, розвозять аптечки 14 волонтерів, ще двоє займаються доставкою ліків та продуктів.

У посиленому режимі продовжує працювати і склад, де відбувається фасування профілактичних аптечок.

«Кожен день роботи нашого складу починається з того, що ми їдемо на відділення «Нової пошти» забирати посилки з нашими замовленнями. Антисептики, наприклад, до нас надходять з усієї України. З вітамінами окрема історія. Вітамінний завод не встигає їх відвантажувати - настільки великі запити нашого штабу», - констатує відповідальний за роботу складу спецаптечок Дмитро Бабак.

За словами Бабака, 10 тисяч аптечок вже відправлені містянам, наразі збирають ще 5 тисяч таких спецаптечок.

«Робота кипить з ранку до пізнього вечора. Якщо чесно, вільного часу на карантині у нас немає. Але біда, однозначно повинна нас об'єднувати. Всі наші волонтери налаштовані працювати скільки потрібно», - зазначив Бабак.

Нагадаємо, номери гарячої лінії Волонтерського координаційної антікоронавірусного штабу «Перспектива»: 0522 27 99 01, 095 601 90 01. Дзвінки безкоштовні як зі стаціонарних, так і мобільних телефонів.  

Переглядiв: 1889