13 медиків на Кіровоградщині захворіли на COVID-19

06.04.2020 12:35

13 медиків на Кіровоградщині захворіли на COVID-19. Про це повідомив голова ОДА Андрій Балонь сьогодні, 6 квітня, інформує медіапортал DOZOR з посиланням на прес-службу ОДА.

Так, наразі зареєстровано 41 випадок захворювання. Серед них – 33 мешканці Кропиивницького, 3 – жителі інших населених пунктів, які перебували у Кропивницькому, 2 – Кропивницького району, 3 – Долинського.

«У 15 осіб – стан середньої тяжкості, 19 - легкий перебіг, 6 – важкий, але жоден з них не перебуває на примусовій вентиляції легень. Усі хворі знаходяться під пильним наглядом лікарів. 13 захворілих є медиками - лікарі, медсестри та санітарки. Вони мали контакти з хворими та захворіли самі до того часу, поки стало відомо, що хворі на пневмонію хворіли одночасно на коронаірусну інфекцію. Медики знаходяться на самоізоляції. Робота цих закладів не зупиняється. Сьогодні буде окремим розпорядженням прийнято рішення про те, що наш госпіталь ветеранів буде перебувати на роботі в особливому порядку, ми його в цілому самоізолюємо, оскільки найбільше захворілих лікарів, власне, саме з цього закладу», - повідомив Балонь.  
Переглядiв: 11861