15 фігурантам корупційних справ повідомили про підозру на Кіровоградщині

19.11.2020 09:43
image

З початку цього року за матеріалами СБУ в Кіровоградській області повідомили про підозру 15 фігурантам, причетним до системної корупції, яка загрожує державній безпеці.  Про це медіапорталу DOZOR повідомили у відомстві.

Так,  співробітники СБУ викрили голову Кіровоградської облдержадміністрації та його підлеглого на вимаганні 1,8 мільйонів гривень від представника однієї з державних контролюючих структур регіону. За цю суму чиновники «гарантували» потерпілому не створювати штучних перешкод у професійній діяльності.

Керівників структурних підрозділів Мінюсту та Державної кримінально-виконавчої служби співробітники СБУ викрили на вимаганні понад мільйона доларів з місцевого підприємця. За це посадовці обіцяли чоловіку призначення на посаду директора одного із держпідприємств та підписання угоди про передачу в оренду установи земельних ділянок.

В одному з райцентрів Кіровоградщини співробітники СБУ викрили чиновника регіонального управління Фонду держмайна на оборудці з незаконної передачі захисної споруди комерсантам для господарської діяльності.

Також затримали посадовця виправної колонії, який налагодив механізм вимагання грошей від засуджених за послаблення режимних умов утримання.

У межах кримінальних проваджень, розпочатих за вказаними фактами, тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

 

Переглядiв: 561