21 історія про тих, хто наближає Перемогу: у Кропивницькому презентували книгу «Файні та незалежні» (ФОТОРЕПОРТАЖ)

21.10.2023 19:36

Мережа «Файно Маркет» презентувала книгу про історії волонтерів, які наближають Перемогу України – допомагають Збройним силам України сьогодні, 21 жовтня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Видання книги «Файні та незалежні» включило в себе 21 історію, долю, життя дорослих та маленьких українців, які докладають неймовірних зусиль для допомоги захисникам нашої держави. Авторки «Файних та незалежних» Євгенія Котенко та Карина Рудік констатують: для інтерв’ю їздили до кожного героя і кожна історія цих людей викликала гордість, захоплення та сльози. Мета створення книги теж благодійна – для збору на закупівлю 50 FVP дронів-камікадзе для 73 МЦ СпП (морський центр спеціальних операцій).

«Одного робочого дня нам прийшла ідея – збирати історії про тих, хто наближає перемогу і викладати їх у соцмережі. Керівник відділу сказала, що потрібно цю ідею масштабувати. Тоді Євгенія Котенко запропонувала створити книгу. Наразі це відповідальний проект про наших сусідів, покупців, які надсилали нам свої історії. І ми щиро раді, що ця ідея народилася і ми змогли втілити її у життя», - зазначила співаторка книги Карина Рудік.

«На початку липня ми оголосили про збір історій для книги. Ми хотіли написати про всіх, наразі не всі увійшли до видання, тому, ймовірно, воно буде не одне. До кожного героя ми приїжджали особисто, завжди нас пригощали, обіймали. І це дуже приємно. Перша наша поїздка була в село Сигнаївка. Ми знайомимося з дітками, які обліпили нас. Вони запрошують нас до осередку, де всі збираються. А там ще більше чудових людей, які дуже гостинно нас зустріли. Ми познайомилися з організаторкою осередку – мамою Галею, почули багато цікавих історій. Згодом поїхали в Лебедин до Миколи Волика – теж волонтера – засновника «лебединської кузні», який провів нам екскурсію. Коли поверталися додому – мовчали. Але потім з Кариною озвучили те, що нам соромно. Соромно за те, що ці люди так багато роблять, а ми нібито ні. Ви даєте те, чого у вас немає, ви шукаєте шляхи, способи, для того, щоб допомогти. Ми дуже дякуємо вам за це», - згадує співавторка книги Євгенія Котенко.

Одним з героїв «Файних та незалежних» є Микола Волик – житель Лебедина, який з початку повномасштабного вторгнення разом з місцевими жителями своїми силами виготовляє скоби, лопати для риття окопів та інше обладнання для захисників. Об’єми цих виробів вже перейшли позначку сотні тисяч.

«Колись до мене зателефонував мій найкращий друг і попросив 300 скоб. Тоді був саме напад на Київ. До мене прийшли небайдужі люди, які ділилися усім: газовими балонами, арматурою. Ми створювали буржуйки. За 7 днів ми створили 5 тисяч скоб. Тоді хлопці укріпили свої позиції і він тоді написав, що завдяки нашим скобам ми погнали російську наволоч до кордону. Зараз ми робимо кирки з ресор, буржуйки з бойлерів, газових балонів. 110 тисяч скоб ми вже зробили, 6 тисяч совкових лопат та 4,5 тисяч радянських лопат ми переробили на маленькі  - для риття окопів. Нині у мене багато друзів, які допомагають у цьому»,  - розповів Микола Волик.

Серед героїв – і маленькі патріоти України, які створювали імітовані блокпости та збирали кошти для госпіталів області, а також творчі діти, які допомагають ЗСУ своїм талантом. Серед них – кропивничанин Давид Кібукевич, гру на барабанах якого чули жителі Кропивницького та України. Його девіз - «Я це роблю заради України тому що, я її люблю». Особливо запам’ятовуються його благодійні виступи та збір коштів на потреби ЗСУ на вулиці Дворцовій у Кропивницькому.

Серед героїв книги «Файні та незалежні» - підприємці, байкери, військові та представники найрізноманітніших фахів. Але всі вони роблять єдину справу – наближають перемогу України. Книгу можна буде придбати у мережі магазинів «Файно Маркет».

Нагадаємо, мережа «Файно Маркет» є найбільшим платником податків на Кіровоградщині , а також найкращим роботодавцем на території регіону. Крім цього, мережа входить у ТОП-10 найбільших мереж України.

Переглядiв: 3798