3 причини прочитати книгу про колекціонера Ільїна, яку презентує Цуканов

07.07.2017 11:19
image

Про кіровоградського електрика Олександра Ільїна зараз знають в усій Україні та далеко за її межами. Однак, варто зазначити, що слава до Ільїна прийшла опісля його смерті, лише тоді, коли у його домівці знайшли величезні скарби - книжкові колекції і різноманітні старовинні експонати, документи та записи. Хтось називає Ільїна похмурим чоловіком, який більше був схожий на безпритульного, а той, хто знав його особисто, вважає цю людину надзвичайно талановитою. З нової сторони цю особистість розкриває Микола Цуканов, який написав про Ільїна книгу і презентує її сьогодні, 7 липня, у своїй галереї «Єлисаветград». Чим цікаве видання і чому варто його прочитати, автор розповів сайту  DOZOR.

 1. Ви побачите іншого Ільїна

«Ті люди, які дивилися фільм про Ільїна «Синдром Дракона», змінять свої враження від Ільїна як людини. Ви побачите зовсім не той образ жадібного та злісного колекціонера, який йому надали у фільмі».

2. Вам розкажуть про загадкове зникнення і родинні таємниці

«Про те, що звичайний електрик Олександр Ільїн мав в своєму невеликому будиночку, який знаходиться на території масложиркомбінату, знали тільки «обрані» люди. Однак в 90-х роках Ільїн позбувся частини своєї колекції. З його будинку викрали раритетні книги. І один з героїв книги В’ячеслав Бєлов, був затриманий з викраденими книгами  Олександра Борисовича. Про те, як раритети знову потрапили до рук колекціонера, можна дізнатися у виданні. Ірина Іванівна Подтьолкова -  племінниця Олександра Ільїна довгий час мешкала з ним у його будинку, який дістався йому від батька. Тільки вона знає, ким насправді була ця людина. Ті інтерв’ю, ту інформацію, яку вона нам надавала, є дуже цінними. В книзі ви дізнаєтеся про те, як родина відомого колекціонера після вилучення колекції, яка налічувала тисячі цінних раритетних експонатів, опинилася за межею бідності».

 3. Ви дізнаєтеся місцезнаходження скарбів

«Ми не просто розповідаємо про Ільїна, як людину, яка цікавилася колекціонуванням. Ми розповідаємо про те, що скарби його збереглися і де  їх можна побачити. Шедеври бібліографії, цінні документи, особисті речі, записки, на щастя, збереглися і знаходяться у нашому місті. Про те, де саме можна відшукати скарби, якими володів наш земляк, читайте у книзі»

Втім, Микола Цуканов стверджує, що видана книга – це лише початок розслідування долі та життя Олександра Ільїна. Впевнений, зараз дуже важливо  робити відповідні дослідження та запрошувати спеціалістів, які б досліджували ті експонати і книги, які є. Микола Цуканов запрошує усіх бажаючих на презентацію  книги в галерею «Єлисаветград» сьогодні, 7 липня,  о 16:15.

image
Переглядiв: 2262