327 тисяч гривень зібрали підприємці Кіровоградщини для допомоги жителям Ічні

12.10.2018 11:45

Кіровоградська область наразі готова передати допомогу жителям Ічнянського району Чернігівської області. Про це на брифінгу повідомив перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко сьогодні, 12 жовтня, інформує медіапортал DOZOR.  

За його словами, мова йде про три види допомоги: грошова поміч від бізнесменів, перерахунки від районних і міських бюджетів та  допомога у вигляді товарів, яких потребує постраждала територія (переважно будматеріалів).

«Наскільки мені відомо, усі 21 район області, 4 міста та 13 ОТГ готові провести позачергові сесії і виділити кошти постраждалому регіону. Якщо міста і райони виділять по 50 тисяч (це прийнятна сума для місцевих бюджетів), це вже буде суттєва допомога. 327 тисяч – це гроші соціально орієнтовного бізнесу, які вже є. Ми чекаємо, поки колеги з Ічнянського району готові будуть  їх прийняти. Адже це бюджет. І ми повинні використати ці гроші так, щоб кожна копійка принесла максимальну користь.  Ми чекаємо від чернігівських колег уточнень щодо будматеріалів (якого розміру має бути шифер, вікна і т.п.), щоб не відправляти те, що вони потім не будуть використовувати. Щось можна направити звідси, а на щось доцільно виділити кошти, щоб вони придбали його на місці», - пояснив Сергій Коваленко.

За його словами, прямо зараз відбувається засідання ічнянського оперативного штабу, на якому вирішуються ці питання. І, незважаючи на те, що попереду вихідні, в Кіровоградській ОДА будуть працювати цілодобово, щоб якнайшвидше передати поміч у постраждалий регіон. У Кіровоградській ОДА цим питанням займається начальник управління з питань цивільного захисту Володимир Слінченко. 

Переглядiв: 485