3,5 мільйони доларів за «погодження» призначення голови ОДА: суд продовжив підозрюваному запобіжний захід

21.09.2021 18:17
image

Як повідомлялося раніше, наприкінці травня правоохоронці затримали двох осіб за вимагання хабара за сприяння у погодженні призначення на посаду голови Кіровоградської ОДА. Нещодавно в Ленінському районному суді відбулося засідання, де одному підозрюваному продовжили запобіжний захід. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, підозрюваний – уродженець Артемівська Донецької області, проживав у Києві. Слідчий просив продовжити йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, обґрунтовуючи це тим, що він не мав офіційного джерела доходу став на шлях протиправної діяльності. За версією слідства, підозрюваний створив схему, за якою передбачалося вимагання коштів в знайомого підприємця – за погодження про призначення на посаду голови Кіровоградскої ОДА. Підозрюваний нібито втягнув до реалізації своїх злочинних намірів спільника та невстановлену органом досудового розслідування особу.

У квітні він зустрівся з підприємцем та запевнив, що має можливість вплинути за грошову винагороду на представників Кабінету Міністрів України за погодження про призначення його головою Кіровоградської обласної державної адміністрації. За свої послуги чоловік вимагав та повинен був отримати грошові кошти в сумі 3 500 000 доларів США.

Підприємець  спочатку погодився на пропозицію, але згодом зрозумів дії знайомого та його спільника незаконні, тому  звернувся до СБУ і надав свою добровільну згоду на попередження  розкриття та розслідування злочину.

Відтак 26 травня підприємець прибув в Київ та зустрівся з підозрюваним, передавши йому 3 мільйони 500 тисяч доларів.  

Після отримання грошей підозрюваний запевнив підприємця  про призначення його головою Кіровоградської обласної державної адміністрації в найкоротші терміни, втім були затримані працівниками СБУ.

У ході судового засідання суд постановив задовольнити  клопотання слідчого про продовження строку застосування запобіжного заходу першому підозрюваному у вигляді тримання під вартою до 27 вересня та визначити розмір застави у розмірі 681 тисяча гривень.

Переглядiв: 1024