40 шкіл Кропивницького можуть перейти на дистанційне навчання

30.09.2020 06:14

40 шкіл обласного центру можуть перейти на дистанційне навчання через відсутність водопостачання. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомила начальник управління освіти Лариса Костенко.

За інформацією, без води залишиться обласний центр та ще чотири міста через реконструкцію водопровідних насосних станцій магістрального водогону «Дніпро-Кіровоград». Вона триватиме з 6 до 8 жовтня. 

«Управління освіти направило керівникам навчальних закладів лист про заходи, які потрібно вжити, рекомендувало перейти на дистанційну форму навчання. Приймати рішення будуть керівники закладів», - розповіла Лариса Костенко.

У свою чергу навчальні заклади області мають декілька варіантів вирішення проблеми. 

«Ми всім керівникам сказали, якщо вони зможуть забезпечити підвезення води, то нехай навчаються. Якщо ж ні, то педагогічна рада приймає рішення, керівник видає наказ про вихідні за рахунок канікул або дистанційне навчання», - розповіла заступник директора департаменту освіти і науки ОДА Лідія Шатна.

Як раніше повідомляв DOZOR, у Кропивницькому студенти Донецького національного медичного університету навчатимуться дистанційно з 6 по 8 жовтня. Нагадаємо, в обласному центрі та ще трьох містах три дні не буде  водопостачання.

Переглядiв: 8043