400 свиней довелося знищити на Кіровоградщині через АЧС

27.03.2024 15:41

На Кіровоградщині на території агрофірми в селі Тишківка знищили понад 400 голів свиней через захворювання на африканську чуму свиней. Про це повідомляють у Держпродспоживслужбі. 

Територію агрофірми в селі Тишківка Новоукраїнського району оголосили епізоотичним вогнищем неблагополучного пункту по африканській чумі свиней після лабораторного підтвердження діагнозу в чотирьох тварин, які загинули. Відтак ще 416 голів, яких утримували на підприємстві, підлягають умертвлінню безкровним методом, після чого проводиться їх спалювання відповідно до інструкції з профілактики та боротьби з АЧС.Як з’ясувалося, тварини почали хворіти з 22 березня, проявлялися такі клінічні ознаки як загальне пригнічення, відмова від корму, синюшність вух, шиї, підгрудка, температура тіла 39,5-39,9°С. За лікувальною допомогою до державних установ ветеринарної медицини підприємство не зверталося.

Спеціалісти Новоукраїнського районного управління Держпродспоживслужби області та ветеринарної лікарні здійснили виїзд на місце загибелі тварин та провели епізоотичне розслідування з відбором патологічного матеріалу.

При дослідженні відібраних проб в Кіровоградській регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби встановили діагноз африканська чума свиней.

В епізоотичному вогнищі проводяться заходи, направлені на локалізацію та недопущення поширення інфекції. На в’їзді до агрофірми облаштували дезбар’єр та забезпечили чергування.

Переглядiв: 379