44-річного жителя Кіровоградщині підозрюють в створенні злочинної схеми: продавав підроблені водійські права

02.08.2023 15:36

44-річного жителя області підозрюють в організації злочинної схеми: разом з дружиною та трьох чоловіків він продавав підроблені посвідчення водія, техпаспорти на транспорт та документи для розмитнення автомобіля. Про це повідомили у Нацполіції України, інформує медіапортал DOZOR.

Так, наразі підозрюваний відбуває покарання у в’язниці. Виготовлення фальшивих документів пропонували через акаунти у Фейсбук та Інстаграм. Організатор приймав замовлення, а виконавці виготовляли «потрібні» документи і відправляли замовникам поштою. Оплату від клієнтів отримували на банківські картки так званих дропів. 

Працівники поліції Харківщини вже задокументували кілька фактів збуту підроблених водійських прав: один бланк фігуранти продавали по 7 тис. грн. Також правоохоронці провели обшук за місцями мешкання фігурантів та вилучили мобільні телефони, комп’ютерну техніку, принтери, ламінатори, банківські картки, SIM-карти, 22 пластикові картки підроблених водійських посвідчень, кілька десятків пластикових заготовок для підробки посвідчень водія, понад 280 бланків свідоцтв про закінчення закладу з підготовки водіїв, печатки та кліше з відтиском візерунка для голограм. 

За результатами проведених обшуків трьох виконавців затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм обрали запобіжні заходи – тримання під вартою з можливістю внесення застави. 

Оперативний супровід кримінального провадження здійснюють працівники Управління протидії кіберзлочинам у Харківській області.

Переглядiв: 556