46-річного одесита, який ошукував пенсіонерів, затримали поліцейські Кіровоградщини

28.04.2023 17:23

Поліцейські Кіровоградщини викрили 46-річного одесита у скоєнні  шахрайств відносно осіб літнього віку. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у поліції області.

Самотнім пенсіонерам телефонував незнайомий чоловік та представлявся лікарем. Громадянам розповідав історію про те, як їх донька потрапила у дорожньо-транспорту пригоду, внаслідок якої серйозно травмувалася. На проведення операції потрібна значна сума коштів і він, начебто як лікар, готовий прислати «представника», щоб забрати необхідні гроші.

У таку пастку шахрая-гастролера потрапила 87-річна жителька міста Світловодськ. У розмові їй повідомили про те, що родичка потребує коштів на лікування. Згодом на порозі квартири з’явився невідомий чоловік, який взяв у жінки заощадження та втік.

«Про пригоду поліцейським повідомила онука потерпілої. На місце події терміново виїхала слідчо-оперативна група, представники карного розшуку та дільничний офіцер. У результаті злагоджених та професійних дій, співробітники відділення поліції № 1 (м. Світловодськ) встановили особу шахрая та його можливий напрямок руху. За орієнтуванням автомобіль, яким пересувався зловмисник, був зупинений правоохоронцями Олександрійського районного відділу. Кривдником літньої жінки виявився 46-річний житель Одеської області», - розповів начальник відділення поліції № 1 (м. Світловодськ) Андрій Гулий.

За фактами протиправних дій поліцейські розслідують кримінальне провадження, розпочате за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», та перевіряють особу на причетність до вчинення аналогічних злочинів.

Переглядiв: 534