48 бійців, які загинули під час Другої світової, поховали на Кіровоградщині (ФОТО)

05.05.2021 18:17
image

У селі Млинок поховали 48 бійців, які загинули під час Другої світової війни, поховали сьогодні, 5 травня. Про це повідомляє ГО «Вічно живим», інформує медіапортал DOZOR.

Так, бійці загинули біля сіл Млинок, Ново-Григорівка та хутора Дача.

На урочисті проводи бійців прийшло близько ста жителів с. Млинок, керівники Кіровоградської обл, м.Олександрія, Онуфріївки, духовенство Української Православної церкви. Проводжали в останню путь бійців військовий духовий оркестр, взвод почесної варти ЗСУ. Перед похованням, в труну були укладені останки п'яти бійців, знайдені в районі х. Дача. Потім труни з останками були винесені з клубу с. Млинок і встановлені біля меморіалу на братській могилі.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Далі відкрили жалобний мітинг. Від імені пошуковиків виступив командир загону «Вічно Живим» Віталій Іванюк. За православним каноном, священики відспівали убитих в боях жовтня-листопада 1943р. солдат Червоної армії.

«Під залпи салюту труни з останками загиблих воїнів опустили в могилу. Цю заключну процедуру виконували пошуковики загону «Вічно Живим». Ми їх піднімали з землі, і ми ж опустили їх в землю, але вже з усіма військовими почестями, як і личить загиблим Героям.Вічна слава воїнам, які віддали свої життя за свободу і незалежність нашої Батьківщини!» - повідомляють пошуковці.

Нагадаємо, біля села Млинок, що на Кіровоградщині, під час польових робіт знайшли останки солдата, який загинув під час Другої світової війни. 

Переглядiв: 1360