50 посадовців притягнули до адмінвідповідальності на Кіровоградщині

06.05.2021 12:53

На Кіровоградщині за фінансові порушення до адміністративної відповідальності притягнули 50 посадових осіб. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у Держаудитслужбі.

Так, протягом чотирьох місяців 2021 року фахівці Управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області виявили порушень, що призвели до втрат матеріальних і фінансових ресурсів на суму 28 млн гривень. Також аудитори забезпечили відшкодування порушень, які призвели до втрати  31,8 млн грн. Через впроваджені об’єктами контролю пропозиції за результатами державних фінансових аудитів отримали і додатковий результат  (економічний ефект) на суму 6,6 млн грн.

За вчинені фінансові порушення 50 посадових осіб притягнули до адміністративної відповідальності, 7 – до дисциплінарної, 2 – до матеріальної. До об’єктів контролю, де виявлено порушення, застосовано 13 заходів впливу: в 1 випадку застоували фінансові санкції у вигляді зменшення бюджетних асигнувань, в 1 – прийняли  вимогу про повернення використаних не за цільовим призначенням коштів, ще в 1 – призупинили бюджетні асигнування, у 5 випадках зупинили операції з бюджетними коштами, а також у 5 випадках попередили про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою щодо усунення порушення на 6,6 млн гривень.

На розгляд правоохоронним органам передали 6 матеріалів заходів державного фінансового контролю, за результатами розгляду яких розпочали 7 досудових розслідувань та вручили 10 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

 

Переглядiв: 459