500 доларів за закриття провадження: У Кропивницькому військового підозрюють у наданні хабара офіцеру поліції

27.09.2024 12:28

У Кропивницькому військовослужбовцю правоохоронці повідомили про підозру за надання 500 доларів хабара правоохоронцю. Про це повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Південного регіону. 

Так, за версією слідства, командир екіпажу, майор військової частини у вересні спричинив ДТП. В результаті ДТП пасажир отримав тілесні ушкодження. Підозрюваний  прибув до районного відділу поліції «вирішити питання» зі слідчим.Зустрівшись з виконувачем обов’язків заступника начальника районного відділу поліції ‒ начальником слідчого відділення, він запропонував їй надати хабар в сумі 500 дол. США.

Нібито погодившись на пропозицію підозрюваного, підполковник поліції доповіла вищому керівництву й надалі діяла під контролем правоохоронних органів. 24 вересня 2024 року, після надання офіцеру поліції 500 дол. США неправомірної вигоди за непритягнення його до кримінальної відповідальності та винесення постанови про закриття кримінального провадження, військовослужбовця затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.Наразі готується клопотання до суду про обрання затриманому запобіжного заходу.

Переглядiв: 147