555 юнаків з Кіровоградщини відправилися на строкову службу

08.06.2021 06:44
image
На Кіровоградщині фактично завершився весняний призов на строкову військову службу. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прес-службі обласного ТЦК та СП. 
 
Так, згідно з планом відправок команд у Кіровоградському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки завершився  заходи відбору та відправки молодого поповнення до різних військових частин для проходження строкової військової служби.
За результатами проведених призовних заходів, 555 юнаків, а це 100% від визначеного для області завдання, призвали та відправили до військ, із них до:
 
Збройних Сил України – 217 осіб;
 
Національної гвардії України – 190 осіб;
 
Державної прикордонної служби України – 120 осіб;
 
Державної спеціальної служби транспорту – 28 осіб.
 
Особливістю цього призову стало те, що він вперше проводився у новій організаційно-штатній структурі.
 
Нагадуємо, в листопаді минулого року військові комісаріати були реформовані у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, як результат відбулися зміни в організаційно-штатній структурі. 
 
В кращу сторону з питань організації та проведення призову відмічено: Кропивницький міський, Знам’янський і Олександрійський об’єднані міські та Долинський, Компаніївський, Маловисківський і Новоархангельський районні ТЦК та СП.
 
Також зазначений призов громадян на строкову військову службу проводився в умовах, пов’язаних із заходами, які здійснюються у державі з метою недопущення розповсюдження хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Тому під час призову особлива увага зверталася на дотримання протиепідемічних заходів, зокрема усім призовникам перед відправкою у війська проводилися відповідні тести на виявлення коронавірусної інфекції.
 
Крім того, особливістю даного призову було те, що призовники направлялися відразу до військових частин, а не навчальних центрів як це було раніше. І вже за рішенням командира військової частини молоді солдати будуть направлятися до навчальних центрів для проходження підготовки.
 
 
 
Переглядiв: 817