Аби вилікувати сина, кіровоградка взяла участь у зйомці телешоу на загальнонаціональному каналі (ФОТО)

28.01.2017 15:28

chayka.jpg (99 KB)

Жителька Кіровограда Лариса Чайка разом із сином Владиславом, якого у 12 років збила машина і він пересів на інвалідний візок, взяли участь у зйомках програми «Говорить Україна» (телеканал «Україна») цього тижня. Про це повідомляє DOZOR.

Влад ріс здоровим, веселим та допитливим хлопчиком. У 12,5 років хлопчика на очах у матері збила машина. 16 днів в реанімації, два місяці у комі - все це довелося разом з сином переживати і Ларисі Чайці.

«Після цього випадку в мене залишилась фобія, що сина ще раз може збити машина. Я до цих пір цього боюсь. Але зараз додатково до цього страху мене все більше наповнює безпорадність. Ми з Владом на собі відчуваємо, що всі ліки та процедури, прописані сину нашими кіровоградськими лікарями, неефективні», - зізнається пані Лариса.

Спочатку Влада лікували у дитячій обласній лікарні, потім перевели під нагляд міської дитячої поліклініки, що на вулиці Шевченка. Лариса Чайка згадує добрим словом місцевого лікаря - Володимира Гоя.

«До 18 років Влада «вів» лікар Володимир Гой. Медик добре знав Влада, прописував йому ефективні курси лікування, я могла телефонувати лікарю майже завжди, і він ніколи не відмовляв у консультації. Коли Владу виповнилось 18 років - почалася «чехарда» з лікарями у 5-ій поліклініці. Нас рік "передавали" від одного до іншого. Потім нам все ж пощастило - ми потрапили до невропатолога Інни Рибак, яка багато в чому нам допомогла. Пізніше нас направили до Знам’янської бальнеологічної лікарні, але ефект від радонових ванн для Влада - нульовий», - говорить пані Чайка.

Знайомі порадили Ларисі Чайці розповісти свою історію в ефірі ток-шоу загальнонаціонального телеканалу і попросити поради та допомоги у всієї країни.

«Я ні секунди не вагаючись, знайшла у Фейсбуці одного з редакторів телеканалу «Україна» і списалася з ним. Він не відмовив, і запропонував розповісти свою історію, коли я буду у столиці. Проте, коли ми зустрілися з ним на студії і я розповіла історію, то ніби потрапила під «холодний душ»: редактор сказав, що таких історій - надто багато і їм потрібно щось більш ексклюзивне. Я почала розповідати про себе і сюжет знайшовся. Це моя особиста, навіть дуже особиста історія (за словами Лариси Чайки, підписаний нею контракт забороняє розповідати будь-які подробиці до виходу випуску в ефір - ред.) Я просила телевізійників, щоб вони мені допомогли у організації медичного обстеження Влада і вони не відмовили», - каже пані Лариса.

Зйомки проходили у двох локаціях: у Кіровограді знімали сина, Лариса ж потрапила під телекамери у Києві. Потім Влада привезли до столиці і вже там ретельно обстежили лікарі. На наступний після обстеження день вся родина зустрілась у студії програми «Говорить Україна».

Лариса Чайка дуже дякує телевізійникам з ТРК «Україна» за можливість обстежити Влада і за надію на його одужання.

«На програмі нас познайомили з чудовими лікарями, прописали Владу курс лікування та порадили ефективний реабілітаційний центр у Чернігові. На додаток - у нас є скайп-зв’язок з хорошим лікарем. Але є величезне але: на лікування потрібні величезні кошти. Владу потрібно буде двічі на рік проходити місячний курс лікування. Вартість лише одного курсу - приблизно 70 тисяч гривень. На рік виходить 140 тисяч. Їх взяти просто немає де…», - ділиться Лариса Чайка

Кіровоградка просить всіх небайдужих людей допомогти її сину встати на ноги.

«Телевізійники з «Говорить Україна» пообіцяли розмістити в ефірі номер картки Влада для збору коштів на його лікування (титрами - ред.). Але я звертаюсь до всіх, хто має можливість домомогти Владу одужати - допоможіть будь ласка…», - говорить пані Лариса.

Номер картки Приватбанку для допомоги на лікування Владислава Чайки:

5168 7572 8699 0413 (Чайка Владислав Леонідович).

Ефір передачі «Говорить Україна» з історією Лариси Чайки має вийти в ефір телеканалу «Україна» в середині лютого 2017 року.

Фото Лариси Чайки

Переглядiв: 5610