Адміністрація кропивницької «льотки» спростовує інформацію прокуратури щодо обвинувачення деканів у хабарництві

10.01.2023 13:40

Адміністрація кропивницької Льотної академії надіслала листа зі спростуванням інформації прокуратури області  щодо обвинувачення в.о деканів у хабарництві. Відповідне звернення отримала редакція медіапорталу DOZOR. 

Так, інформацію, надану 9 січня прокуратурою області, керівництво академії вважає такою, що не відповідає дійсності та принижує честь, гідність чи ділову репутацію деканів факультетів Льотної академії НАУ.

"Зокрема, звертаємо увагу, що жоден з деканів Льотної академії Національного авіаційного університету не має жодних обвинувачень у скоєнні правопорушень, що зазначаються у публікації. Обвинувачення (липень 2022), про яке йдеться у новині стосується старшого викладача та доцента, які у липні 2022 року виконували обов'язки заступників деканів факультетів. Також звертаємо Вашу увагу, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду», - йдеться у листі, надісланому редакції медіапорталу DOZOR.

Нагадаємо, вчора прокуратура області повідомила про те, що виконувачів обов’язки декана двох факультетів Льотної академії  НАУ обвинувачують   у вимаганні та одержані 45 тис грн хабара від курсантів освітнього закладу. 

Переглядiв: 1810