Аферисти нажилися на 200 тисяч на ремонті шкіл  

06.11.2017 10:27
image

У Кіровоградському районі правоохоронці викрили факт привласнення коштів державного бюджету, виділених у 2017 році на проведення капітального та поточного ремонту навчальних закладів. Про це сайту DOZOR повідомили у прокуратурі області.

За попередніми даними, група зловмисників створила ряд суб’єктів господарювання, які займалися незаконною конвертацією грошей, завищенням податкового кредиту. Тому бюджетні кошти, виведені у тіньовий обіг, перераховувались підставними підприємствами шляхом оформлення безтоварних операцій та в подальшому знімались з рахунків у готівковій формі.

Під час обшуків в офісах суб’єктів господарювання виявили бухгалтерські документи, комп’ютерну техніку, банківські картки, установчі та реєстраційні документи та печатки підприємств, що використовувались для проведення незаконних господарських операцій, а також готівку у сумі 6400 доларів США та 108 500 грн.

За даним фактом розпочате кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Сума збитків, завданих вказаним кримінальним правопорушенням, встановлюється. Досудове розслідування на даний час триває.

Переглядiв: 3258