Африканська чума свиней потрапила у Кіровоградський район через інтернет

07.02.2017 11:23

imageСпалах африканської чуми у Кіровоградському районі спричинили куплені через інтернет дикі кабани. Про це у коментарі сайту DOZOR повідомив в.о начальника управління Держпродспоживслужби Віктор Заброда.

Так, господар домоволодіння у селищі Грузькому купив диких кабанів через інтернет. Тварини згодом загинули. Як підтвердили фахівці Держпродспоживслужби, причиною стала африканська чума свиней.

«На жаль, результати ДНК-аналізу у двох голів загиблих свиней показали позитивний результат і підозра на африканську чуму підтвердилася. Вчора, 6 лютого, у районі відбулася протиепізоотична комісія, на якій прийняли  рішення про введення карантину терміном на 40 днів», - повідомив Віктор Заброда.
«Господар приватної садиби, де зафіксована чума, стверджує, що диких свиней він замовив через мережу інтернет. Навіщо він купив диких – не пояснює. Це, звісно, незаконно. Але працівники Держспорживслужби не мають права перевіряти, які є тварини у приватних домоволодіннях, тому тільки через такий прикрий випадок ми дізналися про утримання диких свиней на території району», - додав  Віктор Заброда.

За його словами, зараз на території села Грузьке встановлені ветеринарно-поліцейські пости, оглядається кожен автомобіль, щоб запобігти перевезенню свиней або м’яса.

Нагадаємо, минулого місяця на території Новоукраїнського району зафіксували спалах африканської чуми. Через загибель 58 голів свиней на території господарства через африканську чуму, спеціалісти ліквідували 337 голів, які були інфіковані, шляхом безкровного забою та захороненням у дезінфіковані траншеї.

Як повідомляв  DOZOR, у зв’язку з африканською чумою купувати м’ясо можна не на всіх ринках Кіровограда.

Фото 1cookit.com

Переглядiв: 1348