Аграрії Кіровоградщини повідомили, як погода вплинула на майбутній врожай

30.05.2020 13:34

Переважна більша частина майбутнього врожаю знаходиться в задовільному та доброму стані. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомили в департаменті агропромислового комплексу Кіровоградської ОДА.

За інформацією, впродовж І-ІІ декад травня агрометеорологічні умови для вегетації озимих зернових культур були у цілому задовільними. Для пізніх ярих внаслідок холодної погоди на низьких нічних температур – малосприятливими. У посівах озимих зернових культур відмічено нерівномірність розвитку.

«Випадання опадів продовж травня позитивно вплинуло на поповнення вологозапасів ґрунту та відновлення вегетативної маси рослин озимих зернових культур і формування відповідного продуктивного стеблостою.  Аналіз стану ранніх ярих зернових культур свідчить, що вони знаходяться переважно у  доброму та задовільному стані. У кукурудзи через низькі  температури у нічні години відмічено призупинення росту. Стан посівів переважно добрий та задовільний. Площі цукрових буряків знаходяться у доброму та задовільному стані близько 90% площ, решта посівів слабкі та зріджені», -  повідомили у департаменті.
Переглядiв: 1722