Агресивна поведінка і блювання: у Держпродспоживслужбі розповіли про стан лисиці, яку помітили у парку Кропивницького

06.03.2024 11:00

Лисицю, яку помітили містяни у Ковалівському парку вранці, 6 березня, відловили та помістили у Кропивницьку районну державну лікарню ветеринарної медицини. Про стан тварини розповіли у Держпродспоживслужбі області, інформує медіапортал DOZOR.

«Фахівці ветлікарні терміново виїхали на місце та з використанням спеціального приладу - петлі для безпечного вилову та фіксації тварини, та з застосуванням шприцемета, який дозволяє вводити тварині наркоз на відстані, змогли тимчасово приспати тварину для можливості транспортування. Зазначимо, що всі прилади абсолютно безпечні для лисиці, адже Держпродспоживслужба пропагує гуманне ставлення до тварин. Водночас в тварини відзначили агресивну поведінку, блювання, лисиця гризла каміння тощо. Для перевезення лисиці до ветлікарні використали обладнаний прицеп-вольєр, а для утримання в ізоляції на період спостереження помістили у спеціальну кабінку-вольєр», - зазначили в установі.

Тож лисиця залишається на території Кропивницької районної державної лікарні ветеринарної медицини під наглядом фахівців. У випадку погіршення стану тварини та її загибелі, буде обов’язково здійснено лабораторне дослідження для підтвердження чи спростування захворювання на сказ.

«Наразі звертаємося до громадян – якщо ви мали контакт із дикою твариною, вона вас ослинила, подряпала чи вкусила, терміново зверніться до лікувального закладу для здійснення курсу антирабічних щеплень. Сказ – це смертельна хвороба, врятувати від якої може лише вчасна імунізація», - додали у Держпродспоживслужбі.

Для власників домашніх тварин при підозрі на контакт домашнього улюбленця з лисицею необхідно звернутися до лікарні ветеринарної медицини для проведення щеплення тварині та недопущення поширення смертельної хвороби.

Переглядiв: 2212