Анатолій Анісімов розповів про особливості проведення мультипредметного тесту на Кіровоградщині

22.06.2022 12:29

На Кіровоградщині пункти проведення національного мультипредметного тесту облаштують на 18 територіях області. Про це під час прес-конференції повідомив директор Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти Анатолій Анісімов сьогодні, 22 червня, інформує медіапортал DOZOR.

Цей тест складається з трьох предметів: математика, українська мова та історія України. І цей тест буде використовуватися для вступу до ВНЗ.

«Цей тест буде різко відрізнятися від проведення ЗНО тим, що у мультипредметному тесті не буде паперових варіантів, лише робота в режимі онлайн. Кожен учасник сідатиме за комп’ютер і протягом двох годин буде складати цей мультипредметний тест. Оцінювання буде відбуватися за тією  ж шкалою, що і ЗНО – 200-бальною шкалою. Спочатку абітурієнти отримають з кожного предмету, який входить до мультитесту, оцінку – тестові бали. А потім ці бали переведуть в 200-бальну шкалу. Крім цього, цього року не буде порогового балу. Якщо ви хоча б на одне питання правильно відповіли, вже буде 100 балів за рейтинговою шкалою.  Але тут треба звернути увагу, що це мінімум з кожного предмету. Якщо з якогось предмету ви не надали жодної правильної відповіді, то і весь мультитест буде скасований, тобто з інших предметів неможливо буде отримати оцінку за 200-бальною шкалою», - пояснив Анатолій Анісімов.

    Приєднуйтеся до нас у соцмережах: Фейсбук: |Телеграм Інстаграм

Переглядiв: 642