Андрій Райкович збагатився на Land Rover та мільйонні роялті

11.03.2019 09:00

Міський голова нещодавно вніс декілька суттєвих змін до декларації про доходи. Про це повідомляє медіапортал DOZOR із посиланням на дані з системи електронних декларацій.

Так, 6 березня мер міста вніс зміни до майнового стану через придбання елітного позашляховика Land Rover 2018 року випуску. Райкович набув права власності на автомобіль наприкінці лютого. Автомобіль купувався у ТОВ «ВІДІ-Пауер». Вартість машини – 5 мільйонів 781 тисяч 653 гривні.  

Ще чотири рази мер вносив зміни до майнового стану через отримання роялті від ТОВ «МІА-ЛЮКС». Розміри прибутків склали 1 800 000, 774 000, 1 577 879 та 2 696 504 гривень. ТОВ «МІА-ЛЮКС» зареєстроване у місті Київ на Наталію Щербину. Серед засновників товариства – сам Андрій Райкович, який і є  бенефіціарним власником ТОВ «МІА-ЛЮКС». 

Варто зазначити, що декларацію про доходи за 2018 рік міський голова поки не подав.

Довідково:

Роялті - платежі за користування, котрі «ліцензіат» (отримувач ліцензії, патенту, англ. licensee) сплачує «ліцензіару» (продавцю ліцензії, патенту, англ. licensor) за поточне користування активами, найчастіше правами інтелектуальної власності. Роялті, як правило, виплачуються у відсотках від суми валового або чистого продажу, отриманої від використання активу або як фіксована ціна за одиницю проданого товару.

Також роялті може позначати платежі за право розробки природних ресурсів.

Переглядiв: 1469