Архітектурну пам’ятку в центрі Кіровограда заливає водою (ВІДЕО) 

10.10.2018 09:54

В обласному центрі на розі вулиць Гоголя і Шульгіних (колишня вулиця Калініна) будинок, який є пам’яткою архітектури, заливає вже понад три місяці через порив у підвалі. Після зібрання комісії було вирішено відновлювати приміщення, залучивши працівників водоканалу для початку. Про це медіапорталу DOZOR повідомив начальник міської спецінспекції Андрій Максюта.

За словами чиновника, цей будинок є пам’яткою архітектури XIX століття. На балансі по обслуговуванню перебуває в ЖЕО. Квартири і приміщення, які знаходяться в ньому – приватизовані.

«До мене звернулася начальник відділу охорони культурної спадщини. В історичній будівлі аварія і з червня тече вода у підвалі, а відповідального немає. Я збирав комісію для з’ясування всієї ситуації, у результаті врегулювали питання і скоординували всіх. Сьогодні водоканал розпочав ремонтні роботи», - розповів у коментарі медіапорталу DOZOR Андрій Максюта.

За коментарем медіапортал DOZOR звернувся до начальника міського управління архітектури Вадима Мездріна.

«Приміщення знаходиться у приватній власності. Водоканал вирішує питання щодо потопу, а далі працюватимемо з власниками квартир і намагатимемося посприяти на те, щоб вони відновлювали її», - зазначив Мездрін.
image

Фото та відео Андрія Максюти 

Переглядiв: 1109