«Армія відновлення»: На Кіровоградщині актуалізують види суспільно корисних робіт, до яких залучатимуть безробітних громадян

16.05.2023 16:59

В рамках реалізації урядового проєкту «Армія відновлення» в області проводиться робота щодо актуалізації видів суспільно корисних робіт, до яких можуть бути залучені безробітні громадяни, в тому числі внутрішньо переміщені особи. Про це повідомив під час апаратної наради заступник начальника Кіровоградської ОВА Сергій Шеремет, інформує медіапортал DOZOR з посиланням на прес-службу ОВА. 

За його словами, перелік необхідних робіт кожна громада повинна визначити самостійно, але особливу увагу даному питанню треба приділити тим громадам, де є місця компактного проживання внутрішньо переміщених осіб.

«Треба активно працювати над тим, щоб допомогти адаптувати переселенців до життя в громадах та намагатися поліпшувати їх матеріальне становище. Виконуючи суспільно корисні роботи, безробітний буде не тільки отримувати зарплату, більшу ніж виплати по безробіттю, але й приносити користь суспільству, що дуже цінно, особливо в ці турбулентні часи», - наголосив Сергій Шеремет.

Для активізації цієї роботи районним військовим адміністраціям необхідно прийняти розпорядження про організацію суспільно корисних робіт, а територіальним громадам прийняти рішення про організацію таких робіт.

Переглядiв: 511