Асамблея європейських регіонів ратифікувала заявку Кіровоградщини на членство

20.10.2022 12:04

Асамблея європейських регіонів (Брюссель) ратифікувала заявку Кіровоградської області на членство. Про це повідомив голова обласної ради Сергій Шульга сьогодні, 20 жовтня, інформує медіапортал DOZOR з посиланням на прес-службу облради. 

«Вранці ми отримали гарну звістку з Брюсселю. Асамблея європейських регіонів підтримала бажання Кіровоградської області інтегруватися в спільноту. Це офіційний лист за підписом генерального секретаря Крістіана Спара», - уточнив голова облради.

Водночас Сергій Шульга зазначив, у листі генсек наголосив, що для Кіровоградської області сплату за членство на 2023 рік Асамблея скасувала.

«У ці складні часи Асамблея європейських регіонів і більш як 130 наших членів по всій Європі готові підтримувати Кіровоградщину як друзі та партнери. Ви працюєте над відновленням миру та процвітанням вашого регіону. Секретаріат Асамблеї готовий допомагати вам у роботі. Ви можете розраховувати на нашу непохитну відданість і підтримку зараз та в майбутньому», - йдеться у листі Крістіана Спара.

Нагадаємо, аби Кіровоградська область стала членом Асамблеї європейських регіонів, необхідне рішення депутатського корпусу.

«Відповідно до закону про місцеве самоврядування, приєднання до євроінтеграційних об’єднань приймається лише на сесії. Відтак над цим питанням попрацюємо спільно з депутатами. Втім маю надію, що політика не втрутиться у перспективу міжнародної інтеграції Кіровоградщини. Наша область цікава європейським партнерам», - зауважував раніше голова обласної ради.

Як уже повідомлялося, Сергій Шульга ініціював членство Кіровоградської області в Асамблеї європейських регіонів. На початку жовтня він здійснив робочу поїздку до Брюсселя.

  Приєднуйтеся до нас у соцмережах: Фейсбук: |Телеграм Інстаграм

Переглядiв: 486