Аудитори забезпечили відшкодування порушень на понад 28 мільйонів

04.11.2022 11:52

Фахівці Держаудитслужби знайшли порушень, які призвели до матеріальних втрат на 278, 7 млн грн., з них вдалося забезпечити відшкодування фінансових порушень, що призвели до втрат на суму 28, 5 мільйонів гривень. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у відомстві.

Унаслідок упроваджених об’єктами контролю пропозицій, за результатами державних фінансових аудитів отримали додатковий результат (економічний ефект) на 47,9 млн грн. Керівники місцевих органів влади і місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій за результатами проведених ревізій та аудитів прийняли 21 управлінське рішення.

За вчинені фінансові порушення 22 посадові особи притягнуто до адміністративної відповідальності, 14 осіб – до дисциплінарної. У 4-х випадках об’єкти контролю, де виявлено порушення, попереджено про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою щодо усунення порушення на майже 62 млн грн, у 2-х випадках зупинено операції з бюджетними коштами, в 1-му випадку зменшено бюджетних асигнувань розпорядникам бюджетних коштів.

На розгляд правоохоронним органам передано 17 матеріалів заходів державного фінансового контролю, за результатами розгляду яких розпочато 4 досудових розслідування та вручено 12 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Переглядiв: 652