Аудитори знайшли в кропивницькому ліцеї фінансові порушення

16.10.2019 07:24

Фахівці  Держаудитслужби  в Кіровоградській області  під час ревізії виявили фінансові порушення, які , призвели до втрат майже  2,4 млн грн., у комунальному закладі «Загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів, ліцей «Сокіл», центр позашкільного виховання. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у відомстві.

Так, ревізія проводилася з січня 2016 року до липня цього року.

За інформацією, аудитори виявили низку порушень законодавства при нарахуванні та виплаті заробітної плати, матеріальної допомоги, відпускних тощо, що призвело до зайвих витрат загальну суму 1064,3 тис. грн. Крім цього, установлено покриття за рахунок коштів загального фонду кошторису видатків на придбання продуктів харчування, які мають здійснюватися за рахунок спеціального фонду на загальну суму 665,6 тис. грн, понаднормове списання та нестача матеріальних цінностей на суму 252 тис. грн.

Фахівці встановили недоотримання доходів бюджетом через неперерахування до бюджету утриманої заробітної плати працівників за попередні бюджетні періоди на суму 88,5 тис. грн, а також недоотримані доходи установою через неврахування в калькуляції усіх витрат при наданні платних послуг на загальну суму 306,9 тис. грн.

Завдяки вжитим під час ревізії заходам забезпечено усунення виявлених втрат на загальну суму 118,5 тис. грн.

До установи застосували зупинення операцій з бюджетними коштами та попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства, через порушення законодавства з фінансових питань на 6 посадових осіб склали протоколи про адміністративне правопорушення.

Про встановлені факти поінформували обласну прокуратуру.

  

Переглядiв: 974