Бандитам, які викрали бізнесмена з Кропивницького, повідомили про підозру

22.09.2020 08:39
image

Організатору та трьом членам злочинної групи, які викрали бізнесмена з Кропивницького, повідомили про підозру у вчиненні бандитизму. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прокуратурі області.

За даними слідства, подія мала місце у лютому. Члени злочинної групи з метою заволодіння майном одного з підприємців міста, здійснили напад, поєднаний з насильством до потерпілого, обмежили його волю та заволоділи грошовими коштами у сумі близько  мільйона доларів США, зникнувши з місця злочину.  

В результаті скоординованих заходів правоохоронці встановили осіб причетних до скоєння цього злочину. Членів організованої злочинної групи затримали в Одесі.

Як встановили правоохоронці, організував озброєну злочинну групу 51- річний житель м. Одеси, до складу якої входило троє членів, уродженців м. Донецьк, які і були безпосередніми виконавцями (співучасниками) злочинів. Діяльність групи базувалась на вчиненні корисливих злочинів, спрямованих на заволодіння чужим майном із застосуванням насильства, погрозами та застосуванням зброї.

В рамках кримінального провадження правоохоронні органи провели 22 обшуки у Кіровоградській, Одеській, Дніпропетровській та Запорізькій областях. Під час обшуків за місцем проживання членів групи виявлено та вилучено: боєприпаси, зброю, набої, транспортні засоби, а також інші речі, які мають відношення до злочину.

Наразі організатору групи та його виконавцям повідомили про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 257 (бандитизм), ч. 4 ст. 187 (розбій вчинений в особливо великих розмірах організованою групою) та ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України.

На даний час усі фігуранти справи перебувають під вартою.

Нагадаємо, у лютому в обласному центрі на вулиці Великій Перспективній невідомі напали на власника одного з торговельних закладів. 

Переглядiв: 976