Банду наркоділків, яку минулого тижня затримали в Кіровограді, відпускають додому?

20.07.2017 15:36

Із семи затриманих членів злочинної групи наркоділків, яких підозрюють у торгівлі психотропними речовинами в Кіровограді, четверо знаходяться вдома. Про це повідомляє DOZOR.

Так, Ленінським районним судом жінку-члена банди, яка є багатодітною матір’ю, посадили під цілодобовий домашній арешт, двох членів злочинної групи, яких правоохоронці вважають організаторами угрупування, відпустили під заставу у 128 тисяч гривень. Решті підозрюваних обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб.

Проте сторона захисту з приводу цих п’яти підозрюваних  звернулася до обласного  апеляційного суду, аби змінити тримання під вартою на домашній арешт.  Так, вчора, 19 липня, одного з членів банди наркоділків вже відпустили під домашній арешт у нічний час.

Завтра, 21 липня, в обласному апеляційному суді має відбутися розгляд справ ще відносно двох членів угрупування. DOZOR слідкуватиме за перебігом подій.

Нагадаємо, минулого тижня обласна прокуратура спільно з поліцією затримала злочинну групу наркоділків, яких підозрюють у торгівлі психотропними речовинами. Вартість вилученого «психотропу» за цінами «чорного ринку» складає більше мільйона гривень.

Як встановило  досудове розслідування, торгівлю психотропними речовинами організували двоє жителів Кіровограда, які залучили низку інших осіб. Ті за їх вказівками займалися пошуком «клієнтів» та збутом наркотиків.

У сімох затриманих знайшли більше, ніж півкілограма речовини, схожої на амфетамін, електронні ваги, значну кількість спеціальних ємностей для її пакування, готівку та інші цінні речі, арсенал зброї, боєприпасів та вибухові пристрої. 

Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів)  та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Переглядiв: 1060