Батьки кропивницьких школярів написали звернення через невдалі варіанти харчування 

25.09.2020 12:22

Члени громадської організації «Батьківська рада Кропивницького» звернуться до управління освіти міськради через зауваження щодо варіантів харчування дітей у школах. Відповідне звернення оприлюднене у спільноті батьківської ради Кропивницького у Фейсбук, інформує медіапортал DOZOR.

«Батьки інформують, що у деяких школах міста у середу, 23.09.2020, на сніданок дітям приготували боли з печінкою та крупою. Більшість дітей, хто їх мав їсти, боли не їв. Діти у переважній більшості не люблять печінку, а разом із крупою під час вижарювання їх в духових шафах ці боли стали дуже сухими та несмачними. Батьки демонстрували фото горілих болів, які діти відмовились їсти. Також, батьки написали, що їх дітям стало зле від вживання цих продуктів», йдеться у зверненні.
«Зазначена ситуація свідчить про недостатню продуманість адаптації запропонованих Клопотенком рецептів, адже обирати рецепти за найнижчою ціною – невірна тактика. Крім того, кухарі шкіл не проходили навчання. Вони за старою звичкою прожарили боли у шафах, не врахувавши, що це блюдо не є котлетою і вийде дуже сухим через відсутність жирів та вологи в ньому. Оскільки не всі батьки висловились про неїстівні якості сніданку у середу, а деякі зазначили, що їх дітям він сподобався, це означає про недостатній контроль за приготуванням їжі з боку медичних працівників та керівництва тих закладів освіти, які отримали нарікання з боку батьків», - пишуть автори звернення.

Також у зверненні йдеться про те, що класти котлету-бол та шматок огірка на хліб є не дуже вдалою ідеєю, оскільки в такому вигляді їсти страву незручно і для бутерброда більше підходять пласкі інгредієнти – сир, ковбаса тощо.  Автори звернення пишуть і про те, що виготовлені на хлібокомбінаті булочки для бургерів, які дітям давали на тому тижні, за думкою дітей, була несмачною, на відміну від булок, які печуть кухарі шкіл.

Крім цього, батьки пропонують давати дітям недорогі свіжі овочі, а не консервовані.

Батьки школярів просять управління освіти дозволити харчоблокам закладів загальної середньої освіти міста Кропивницького виготовляти власну хлібобулочну продукцію, провести навчання кухарів, які використовують нові рецепти, обирати рецепти, орієнтуючись на смаки та користь для дітей, посилити контроль за організацією та якістю харчування у закладах загальної середньої освіти міста Кропивницького, провівши перевірки.

 

 

Переглядiв: 1381