Батьки кропивницьких учнів протестували перед мерією і вимагали тепла (ФОТО)

18.10.2019 08:28
image

В обласному центрі на площі перед міською радою відбувся мітинг батьків кропивницьких школярів та вихованців дитячих садків через  невдоволення роботою місцевих управлінців сьогодні, 18 жовтня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, батьки вимагали вирішити проблему з опаленням у закладах освіти.

«Головні вимоги батьків стосуються проблем в освіті.  Ми бачимо проблеми з теплопостачанням в садочках. Якщо школи пішли на канікули, то маленькі дітки терплять цю холоднечу щоосені і щовесни. Райкович обіцяв перед тим, як обирався на посаду міського голови, що у пріоритеті буде вирішення питання щодо модернізації мережі централізованого опалення, і в 2016 році вже будуть модульні котельні, які розпочнуть опалення лікарень, дитсадків та шкіл. Ми бачимо, що цього не сталося, ми хотіли б, щоб хоча б почався цей процес. За чотири роки перебування на посаді можна було створити хоча б кілька таких котелень, щоб зняти цю напругу хоча б в якихось закладах освіти», - пояснює учасниця мітингу, активістка Євгенія Захарченко.
image
image
image
image
image
image

За словами Захарченко, ще одним болючим питанням для учнів та батьків є скорочення груп продовженого дня.

«У позаминулому навчальному році було 210 груп продовженого дня, цього року їх 159. І ми розуміємо, що батьки не мають можливості влаштувати десь своїх дітей, групи переповнені. Батьки змушені залишати їх вдень вдома і переживати, чим вони там займаються. Ще одна наша вимога стосується поділу при вивченні української мови. У Державній службі якості освіти, з якою я спілкувалася, сказали, що третього жовтня вони направили міському голові повідомлення, що він порушує вимоги чинного законодавства і має виділити кошти на поділ класів, в яких займається більше 28 дітей. Ми бачимо, що станом на сьогодні ці питання не вирішені», - додає мама школярки.

До учасників мітингу вийшли представники міської влади. Начальник управління освіти Лариса Костенко пообіцяла, що міська влада буде дослуховуватися до вимог батьків, які вони виклали у зверненні до міського голови Андрія Райковича.  

«Станом на сьогоднішній день усі дітки мають можливість відвідувати групи продовженого дня, їх записали в різні секції. Для того, щоб не було ажіотажу, ми змінили режим роботи ГПД: одні працюють до 15:00, інші – до 16:00 або до 17:00. Там, де в закладах було дітей більше, ніж потрібно, ми додавали у по півставки або ставці для педагогів у ці групи, - повідомила Костенко. -  Щодо холоду в садочках, то система теплопостачання в нашому місті така, що для того, щоб запустити опалення в садочках, треба запустити котельні, які опалюють школи, будинки. Одні котельні в нас запустяться в неділю, інші в понеділок, і ми дамо тепло в садочки».
image
image
image

Після виступів батьки потрапили на зустріч із міським головою та начальником управління освіти та передали звернення Андрію Райковичу.

image
image
image
image

 

Переглядiв: 3154