Батьки вихованців дитсадків мітингували перед міськрадою (ФОТО)

08.01.2019 14:01
image

В обласному центрі перед будівлею міськради відбувся мітинг через прийняте депутатами рішення, яке скасовує пільги на безкоштовне харчування вихованців дитсадків – дітей учасників АТО та ООС, сьогодні, 8 січня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, до мітингу долучилися військові та їх матері. За словами організатора мітингу Світлани Ткаченко, більшість батьків вважають скасування пільг на харчування для дітей учасників АТО, які є вихованцями дитсадків та шкіл, неповагою до захисників.

«Рішенням місцевої влади відмінено пільги для дітей учасників АТО та ООС. З початку цього року дітки в дитсадках та школах не матимуть права на безкоштовний обід, а харчування мають оплачувати батьки. Ми категорично проти такого рішення, і зараз прийшли для того, щоб вимагати поваги до наших військових. Наші активісти проводили розслідування і визначили, що в інших містах ці пільги не скасовували. Нещодавно мене запросили до заступника міського голови Дзюби для того, щоб поспілкуватися, а іншими словами – переконати в тому, що коштів в міському бюджеті немає. Але ми сподіваємося на те, що несправедливе рішення скасують на найближчій сесії міської ради», - говорить організатор мітингу.
image
image
image
image
image
image
image
«Я прийшов сюди, щоб підтримати своїх побратимів, які мають дітей – вихованців дитсадків, учнів, висловити незгоду з таким рішенням міської влади та її ставленням до ветеранів АТО. В мене багато знайомих – ветерани АТО, ті, хто несуть службу зараз, захищають наш мир. Відношення до них та до їхніх дітей несправедливе», - каже учасник мітингу, ветеран АТО  Олександр Крячко.

До мітингувальників вийшла начальник міського управління освіти Лариса Костенко, яка пообіцяла розглянути вимоги батьків.

«Кількість таких дітей щороку збільшується. Якщо в 2014 році їх було 420, то торік – 2160.  На їх харчування було виділено майже п’ять мільйонів гривень. Безкоштовним залишається харчування для учнів 1-4 класів, до цієї категорії входять і діти учасників АТО. Що стосується дітей-вихованців дитсадків. Міський бюджет відшкодовує 40% вартості харчування. Після 14 січня повернеться міський голова, і ми це питання переглянемо. Міському голові вже запропоновано декілька варіантів вирішення питання», - пояснила батькам Костенко.
image

Після розмови з посадовцем мітингувальники, які увійшли до ініціативної групи, прийшли на засідання виконкому, вимагаючи вирішення питання. Заступник міського голови Олександр Мосін  пообіцяв доопрацювати це питання найближчим часом.

image
image
image
image
Переглядiв: 1098