Батько загиблого в ДТП 18-річного студента з Кіровоградщини: «Я боюся, що винуватець смерті мого сина не буде покараний»

19.10.2022 13:39

Медіапортал DOZOR повідомляв, що 15 жовтня у місті Бобринець на вулиці Промисловій у ДТП загинув 18-річний хлопець. Загиблим виявився студент другого курсу спеціальності «Агрономія» аграрного фахового коледжу Ілля Ковтун. Нині Сергій Ковтун - батько хлопця непокоїться про те, що винуватець трагічної аварії не буде покараний. Своїм занепокоєнням та ймовірними причинами думок про неналежне покарання підозрюваного у смертельній ДТП він поділився з медіапорталом DOZOR.  

За словами Сергія Ковтуна, того дня його син був на риболовлі та повертався додому. В цей час Ілля спілкувався з батьком по телефону, аж раптом у ВАЗ, за кермом якого був потерпілий юнак, влетів автомобіль Audi.

«Я не бачив моменту трагедії, був у відрядженні. Але були свідки ДТП – це мій кум. Моя дитина їхала додому, повертала, і тут в нього вдарилася машина. Говорять, що на спідометрі Audi був показник 270 км/годину. Винуватець ДТП спробував тікати, він був не один в машині. Їх догнали військові. Потім прийшов мій кум.  Останні слова, які я чув від сина: «Тату, я доїжджаю додому». І зв'язок одразу обірвався. Я подумав про те, що, можливо, у сина розрядився телефон, він зараз поставить його заряджатися і пере телефонує. Аж тут мене набрав кум і запитав: «Ти де? Стій». Я зупинився. Він сказав «Сина немає». Я не повірив, сказав, що він бреше, адже щойно ми з Іллею спілкувалися», - розповідає, ледь стримуючи сльози, Сергій Ковтун.

Чоловік стверджує, 24-річний підозрюваний у смертельній аварії в момент скоєння злочину був п’яним та демонструє фото з показником виміру вмісту алкоголю в крові. Тим не менш, Сергій Ковтун каже: у Бобринці вже йдуть розмови про те, що винуватець ДТП намагатиметься уникнути відповідальності.

«Позавчора я був у поліції, тоді мені сказали, що у понеділок йому мають обрати запобіжний захід. У самому місті ходять чутки про те, що його вже випустили з-під варти. Хоча наразі відомо, що це неправда. Розмов багато і я боюся, що винуватець смерті мого сина не буде покараний. Починається перекручування фактів, йдеться про те, що це мій син був п’яним і без прав, хоча водійське посвідчення у нього є, а чарки в руках він не тримав. Я хотів би найвищої міри, яка можлива для винуватця ДТП – це 10 років позбавлення волі. А там, Бог його покарає сам», - каже Сергій Ковтун.

За коментарем медіапортал DOZOR звернувся до поліції області.

«Судом прийнято рішення про продовження тримання під вартою підозрюваного у кримінального провадження протягом 60 діб. Розслідування кримінального провадження за ч. 3. ст. 286 ККУ триває»,  - зазначили у поліції області.

За інформацією адміністрації коледжу, де навчався Ілля Ковтун, зазначають: хлопець був чуйним та порядним. Навчався на відмінно і завжди був привітним у спілкуванні з однолітками.

Переглядiв: 24564