Без дезінфікуючих засобів та термометрів: які порушення фіксували на дільницях Кіровоградщини

26.10.2020 15:33

На виборчих дільницях Кіровоградщини знайшли низку порушень, зокрема, відсутність антисептиків, термометрів та кабінок для голосування виборців з підвищеною температурою вчора, 25 жовтня. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в Держпродспоживслужбі області.

Так, фахівці обстежили 395 виборчих дільниць з питань дотримання протиепідемічних заходів. За результатами, порушення знайшли на 47 (11,9%) дільницях та склали 1 протокол про адміністративне правопорушення. 

Зокрема, на дільницях не було розміщено інформацію про дотримання протиепідемічних заходів, контейнерів для збору використаних засобів індивідуального захисту, а також розмітки на підлозі для дотримання дистанції між виборцями та напрямок їх руху.

Крім того, не визначені особи, які мали б обробляти контактні поверхні та проводити дезінфекцію приміщення. Також відсутні захисні екрани та кабінки для голосування виборців з підвищеною температурою тіла.

Фахівці зафіксували, що на дільницях немає дезінфікуючих засобів, термометрів або ж вони зламані. Серед порушень - не дотримання соціальної дистанції між членами виборчої комісії та недостатня кількість антисептиків для обробки рук виборців та членів комісії.

Головам і членам виборчих комісій надали 47 попереджень щодо дотримання протиепідемічних заходів із запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19. Частину порушень усунули одразу. На половині адміністративних територій області порушень не зафіксовано.

Переглядiв: 702