Без м’яких іграшок та з масками на обличчях: як працюватимуть дитячі садочки Кіровоградщини

24.05.2020 07:13

Дитячі садочки Кіровоградщини почнуть відновлювати роботу вже з 25 травня, однак працюватимуть із рядом обмежень. Про це медіапорталу DOZOR повідомив керівник обласного управління освіти Володимир Таборанський.

«Вже з понеділка, 25 червня, ми починаємо перевірку дошкільних закладів на дотримання умови для відновлення їх роботи в умовах продовження карантину. На сьогодні ми маємо цілий ряд обмежень для їх роботи. Наприклад, обов’язковим буде те, що кожен садок повинен буде мати засоби для температурного скринінгу. Не менш важливим є те, що працівники повинні бути забезпечені антисептиками, масками та рукавичками. Батьки матимуть право відвідувати заклад лише в масках, а також заборонятиметься використання м’яких іграшок та приміщень із м’яким покриттям», - зазначив Таборанський.

Крім цього, заборонятиметься використання багаторазових (тканинних) рушників та перебування у вуличному взутті всередині приміщення. Також не дозволятиметься проведення масових заходів за участю дітей з більш ніж однієї групи та за присутності глядачів (відвідувачів).

Важливим є те, що у садочках буде обов’язковим проведення вологого прибирання та дезінфекції поверхонь кожні дві години та після закінчення занять, а також провітрювання приміщень не менше 15 хвилин протягом дня та після завершення навчання.

Альона Копотій

Переглядiв: 1979