Без зарплат та з боргами: У Кропивницькому мітингують шахтарі (ФОТО)

27.05.2020 12:13
image

В обласному центрі на площі Героїв Майдану через затримку заробітних плат та ймовірність відключення шахт від електроенергії мітингують працівники ДП «СхідГЗК» області сьогодні, 27 травня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, кількадесят шахтарів вийшли під стіни облдержадміністрації для того, щоб звернутися до очільника ОДА. За словами шахтарів, наразі вони отримали заробітні плати у вигляді частини авансу за квітень. Їх підприємство вже півроку працює в умовах постійної затримки заробітних плат та неефективного виробничого процесу.  

Підприємство не може оплатити послуги з перевезення руди та інших обов’язкових платежів – газу, електроенергії. Енергопостачальна компанія наразі надіслала чергове попередження про те про повне відключення від електроенергії, яке може відбутися вже цього тижня. Наслідки від цього можуть бути непередбачуваними.

«Сюди прийшли працівники трьох уранових шахт Кіровоградщини – Інгульської, Смолінської та Новокостянтинівської. Проблема одна – великі затримки із заробітної плати. До того ж, підприємство вже отримало попередження про те, що 29 травня з 10:00 підприємство буде відключено за несплату за спожиту електричну енергію. Тому працівники цих шахт сюди прийшли, аби не допустити зупинки шахт і добитися погашення заборгованості по заробітній платі», - розповів у коментарі медіапорталу DOZOR голова профспілкової організації ДП «СхідГЗК» Борис Філіпов.

За словами, наразі загальна заборгованість у підприємстві складає понад 550 мільйонів гривень.

«Не виплачена повністю зарплата за попередній місяць,  не виплачена вона і за травень, який вже закінчується.  Авансу не було. Загальна кількість працівників підприємства, які зараз працюють без зарплати, п’ять тисяч чоловік. Ми просимо підтримки нашого підприємства. Просимо, щоб губернатор, використовуючи свої повноваження, звернувся, можливо, до Офісу президента, до Кабміну з тим, що нам потрібна екстрена допомога», - говорить Філіпов.
image
«Ми вимагаємо, щоб нам дали можливість нормально працювати. Ми цього хочемо отримувати заробітну плату. На даний момент ми вже два місяці не отримуємо. Якщо електроенергію відключать, виходить, що пізніше відбудеться затоплення шахт. За останні 30 років така ситуація на підприємстві відбувається вперше. Таке відчуття, що це все відбувається навмисно, для того, щоб все зруйнувалося», - каже працівник шахти Ігор Погребняк.
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Мітингувальники під час акції передали до облдержадміністрації звернення до очільника ОДА Андрія Балоня з проханням посприяти вирішенню ситуації, яка склалася.

Переглядiв: 1418